Łososiowe tagliatelle z cukinią

lubella
Łososiowe tagliatelle z cukinią

1

0 / 0

Oto przepis na postne, ale wciąż niezwykle smakowite i sycące danie. Tagiatelle podaj z łososiem smażonym z dużą ilością aromatycznego czosnku. Dodaj do dania pomidorki cherry, cienkie plastry cukinii, udekoruj świeżym listkiem bazylii i cytryną. Smacznego!

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella tagliatelle

200 kg filet z łososia

1 szt. cukinia

80 g pomidor cherry

1 szt. cytryna

15 szt. świeża bazylia

1 łyżka olej słonecznikowy

1 szczyp. pieprz, sól do smaku

Przygotowanie


1

Na pierwszy ogień… Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

W międzyczasie... Na patelnię wlej olej, dodaj posiekany czosnek, pokrojonego w plastry łososia i przekrojone na pół pomidory cherry. Podsmaż przez 2 minuty, następnie dodaj obraną w cienkie, długie plastry cukinię. Całość dopraw solą i pieprzem, smaż jeszcze przez 1 minutę.

3

To już prawie meta! Makaron dodaj do sosu. Danie przełóż na talerz i udekoruj liśćmi bazylii oraz ćwiartkami cytryn - ich sokiem można skropić danie. Poszło Ci świetnie! Smacznego!

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

100915

kcal

Białka

10014

gram

Węglowodany

75

gram

Tłuszcze

7005

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły