Łososiowe tagliatelle z cukinią
lubella
Oto przepis na postne, ale wciąż niezwykle smakowite i sycące danie. Tagiatelle podaj z łososiem smażonym z dużą ilością aromatycznego czosnku. Dodaj do dania pomidorki cherry, cienkie plastry cukinii, udekoruj świeżym listkiem bazylii i cytryną. Smacznego!
1
0 / 0
Oto przepis na postne, ale wciąż niezwykle smakowite i sycące danie. Tagiatelle podaj z łososiem smażonym z dużą ilością aromatycznego czosnku. Dodaj do dania pomidorki cherry, cienkie plastry cukinii, udekoruj świeżym listkiem bazylii i cytryną. Smacznego!
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella tagliatelle
200 kg filet z łososia
1 szt. cukinia
80 g pomidor cherry
1 szt. cytryna
15 szt. świeża bazylia
1 łyżka olej słonecznikowy
1 szczyp. pieprz, sól do smaku
Przygotowanie
Na pierwszy ogień… Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
W międzyczasie... Na patelnię wlej olej, dodaj posiekany czosnek, pokrojonego w plastry łososia i przekrojone na pół pomidory cherry. Podsmaż przez 2 minuty, następnie dodaj obraną w cienkie, długie plastry cukinię. Całość dopraw solą i pieprzem, smaż jeszcze przez 1 minutę.
To już prawie meta! Makaron dodaj do sosu. Danie przełóż na talerz i udekoruj liśćmi bazylii oraz ćwiartkami cytryn - ich sokiem można skropić danie. Poszło Ci świetnie! Smacznego!