Łosoś ze szpinakiem

kontakt_2
Łosoś ze szpinakiem

1

0 / 0

Zdrowy posiłek, gotowy w kilkanaście minut ;) Łosoś podany na świeżym szpinaku z odrobiną pikantnego ketchupu Kotlin.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

450 g filet z łososia

2 łyżka sok z cytryny

1 łyżka olej

1 szczyp. pieprz

0.50 łyżecz. papryka mielona słodka

0.50 łyżecz. papryka wędzona

200 g szpinak świeży

1 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

1 szt. cytryna

Przygotowanie


1

Łososia nacieramy olejem i przyprawami.

2

Smażymy na nieprzywieralnej patelni.

3

Podajemy ze świeżym szpinakiem, cząstkami cytryny i pikantnym ketchupem 60% mniej kalorii Kotlin.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1168

kcal

Białka

95

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

78

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły