0

Składniki

1 Opakowanie
300 Gramów
Filet z łososia
1 Łyżeczka
sól, pieprz
3 Sztuki
ząbek czosnku
1 Łyżka
sok z cytryny
1 Sztuka
kalafior
1 Sztuka
Brokuł
1 Łyżka
Olej do smażenia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Umyj kalafiora i brokuła, podziel na różyczki i ugotuj na parze aż zmiękną.
  2. Rybę opłucz pod bieżącą wodą i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.
  3. Rybę dopraw solą i pieprzem, gotuj na parze 10-15 minut zależnie od grubości filetu.
  4. Czosnek pokrój w płatki i podsmaż na oleju do delikatnej zmiany barwy.
  5. Dodaj sos i duś przez ok. 3 minuty.
  6. Rybę i warzywa polej sosem i skrop sokiem z cytryny.

Podobne przepisy

Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Łatwy Ponad 3 godz
Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Kotleciki z kaszy w sosie chrzanowym

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy w sosie chrzanowym

Pita z grillowanym kurczakiem

Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Łatwy Do 40 min
Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Roladki z chorizo i papryką

Średni Do 1,5 godz
Roladki z chorizo i papryką

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!