0

Składniki

1 Opakowanie
300 Gramów
Filet z łososia
1 Łyżeczka
sól, pieprz
3 Sztuki
ząbek czosnku
1 Łyżka
sok z cytryny
1 Sztuka
kalafior
1 Sztuka
Brokuł
1 Łyżka
Olej roślinny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Umyj kalafiora i brokuła, podziel na różyczki i ugotuj na parze aż zmiękną.
  2. Rybę opłucz pod bieżącą wodą i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.
  3. Rybę dopraw solą i pieprzem, gotuj na parze 10-15 minut zależnie od grubości filetu.
  4. Czosnek pokrój w płatki i podsmaż na oleju do delikatnej zmiany barwy.
  5. Dodaj sos i duś przez ok. 3 minuty.
  6. Rybę i warzywa polej sosem i skrop sokiem z cytryny.

Podobne przepisy

Łosoś w płatkach kukurydzianych na szpinaku

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łosoś w płatkach kukurydzianych na szpinaku

Pita z grillowanym kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Kotleciki z kaszy w sosie chrzanowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy w sosie chrzanowym

Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Przepis
Średni Do 2 godz
Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej marynacie

Dorsz w sosie chrzanowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dorsz w sosie chrzanowym

Marynowane nóżki z kurczaka w zalewie cytrynowo-ketchupowej ...

Przepis
Łatwy Do 15 min
Marynowane nóżki z kurczaka w zalewie cytrynowo-ketchupowej z czosnkową nutą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!