0

Składniki

0.67 Opakowania
200 Gramów
Filet z łososia
0.67 Łyżeczki
sól, pieprz
2 Sztuki
ząbek czosnku
0.67 Łyżki
sok z cytryny
0.67 Sztuki
kalafior
0.67 Sztuki
Brokuł
0.67 Łyżki
Olej do smażenia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Umyj kalafiora i brokuła, podziel na różyczki i ugotuj na parze aż zmiękną.
  2. Rybę opłucz pod bieżącą wodą i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.
  3. Rybę dopraw solą i pieprzem, gotuj na parze 10-15 minut zależnie od grubości filetu.
  4. Czosnek pokrój w płatki i podsmaż na oleju do delikatnej zmiany barwy.
  5. Dodaj sos i duś przez ok. 3 minuty.
  6. Rybę i warzywa polej sosem i skrop sokiem z cytryny.

Podobne przepisy

Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Średni Do 2 godz
Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Łatwy Ponad 3 godz
Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Kotleciki z kaszy w sosie chrzanowym

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy w sosie chrzanowym

Marynowane nóżki z kurczaka w zalewie cytrynowo-ketchupowej ...

Łatwy Do 15 min
Marynowane nóżki z kurczaka w zalewie cytrynowo-ketchupowej ...

Pita z grillowanym kurczakiem

Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Burgery drobiowe fit z botwinką

Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!