Łosoś z warzywami w białym sosie
maspexdigital
Sprawdź nasz przepis na Łososia z warzywami w białym sosie. Łosoś gotowany na parze z dodatkiem kalafiora i brokuła to bardzo łatwe do wykonania danie, którego nie może zabraknąć na twoim stole. Wystarczy ugotować wszystkie składniki (najlepiej osobno) i podawać je z jasnym sosem z dodatkiem czosnku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
437
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
30
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Sprawdź nasz przepis na Łososia z warzywami w białym sosie. Łosoś gotowany na parze z dodatkiem kalafiora i brokuła to bardzo łatwe do wykonania danie, którego nie może zabraknąć na twoim stole. Wystarczy ugotować wszystkie składniki (najlepiej osobno) i podawać je z jasnym sosem z dodatkiem czosnku.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 opak. sos uniwersalny jasny łowicz
300 g filet z łososia
1 łyżecz. sól, pieprz
3 szt. ząbek czosnku
1 łyżka sok z cytryny
1 szt. kalafior
1 szt. brokuły
1 łyżka olej roślinny
Przygotowanie
Umyj kalafiora i brokuła, podziel na różyczki i ugotuj na parze aż zmiękną.
Rybę opłucz pod bieżącą wodą i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.
Rybę dopraw solą i pieprzem, gotuj na parze 10-15 minut zależnie od grubości filetu.
Czosnek pokrój w płatki i podsmaż na oleju do delikatnej zmiany barwy.
Dodaj sos i duś przez ok. 3 minuty.
Rybę i warzywa polej sosem i skrop sokiem z cytryny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
437
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
30
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.