Łosoś z w sosie śmietanowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Łosoś z w sosie śmietanowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973563712.jpeg&w=3840&q=75)
pyszna ryba
0
0 / 0
pyszna ryba
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
100 białe wino
1 łyżecz. mąka pszenna tortowa
2 łyżecz. sok z cytryny
2 szt. łosoś świeży
3 łyżka masło
4 łyżka śmietana 18%
2 łyżka koper ogrodowy
Przygotowanie
1
Filety pokroić na mniejsze części oprószyć solą i pieprzem oraz skropić sokiem następnie odstawić na ok. 30-40 minut do lodówki.
2
Na patelni rozgrzać masło i olej i smażyć na nim rybkę z obu stron.
3
W międzyczasie w małym garnuszku zrobić sos.
4
Rozpuścić masło i wsypać mąkę zrumienić ją.
5
Dolać wino i śmietanę. doprawić do smaku.
6
do sosu można dodać czosnek.
7
Usmażoną rybę położyć na talerzu i polać tak przygotowanym sosem. całość posypać koperkiem.