Łosoś z w sosie śmietanowym

m7
Łosoś z w sosie śmietanowym

0

0 / 0

pyszna ryba

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 białe wino

1 łyżecz. mąka pszenna tortowa

2 łyżecz. sok z cytryny

2 szt. łosoś świeży

3 łyżka masło

4 łyżka śmietana 18%

2 łyżka koper ogrodowy

Przygotowanie


1

Filety pokroić na mniejsze części oprószyć solą i pieprzem oraz skropić sokiem następnie odstawić na ok. 30-40 minut do lodówki.

2

Na patelni rozgrzać masło i olej i smażyć na nim rybkę z obu stron.

3

W międzyczasie w małym garnuszku zrobić sos.

4

Rozpuścić masło i wsypać mąkę zrumienić ją.

5

Dolać wino i śmietanę. doprawić do smaku.

6

do sosu można dodać czosnek.

7

Usmażoną rybę położyć na talerzu i polać tak przygotowanym sosem. całość posypać koperkiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły