0

Składniki

50 Mililitrów
olej
1.5 Kilograma
Łosoś
1 Łyżeczka
pieprz
1 Kostka
masło
1 Łyżka
tymianek
1 Łyżka
nać pietruszki
1 Łyżka
majeranek
1 Łyżka
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Filet z łososia umyć, osuszyć i pokroić na 8 części.
  2. Masło wyłożyć z lodówki aby zmiękło.
  3. Filet posolić, odstawić na 30 minut.
  4. W międzyczasie gdy masło jest miękkie dodać do niego zioła i dokładnie wymieszać.
  5. Uformować w kostkę i ponownie wstawić do lodówki.
  6. Pokrojone filety podsmażyć na oleju skórą do dołu.
  7. Podsmażone łososie ułożyć na blaszce do pieczenia skórą do dołu, popieprzyć i na wierzch położyć po kawałku ziołowego masła.
  8. Tak przygotowane filety zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut.

Opis

łosoś zapiekany na specjalne okazje...........

Podobne przepisy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!