0

Składniki

50 Mililitrów
olej
1.5 Kilograma
Łosoś
1 Łyżeczka
pieprz
1 Kostka
masło
1 Łyżka
tymianek
1 Łyżka
nać pietruszki
1 Łyżka
majeranek
1 Łyżka
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Filet z łososia umyć, osuszyć i pokroić na 8 części.
  2. Masło wyłożyć z lodówki aby zmiękło.
  3. Filet posolić, odstawić na 30 minut.
  4. W międzyczasie gdy masło jest miękkie dodać do niego zioła i dokładnie wymieszać.
  5. Uformować w kostkę i ponownie wstawić do lodówki.
  6. Pokrojone filety podsmażyć na oleju skórą do dołu.
  7. Podsmażone łososie ułożyć na blaszce do pieczenia skórą do dołu, popieprzyć i na wierzch położyć po kawałku ziołowego masła.
  8. Tak przygotowane filety zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut.

Opis

łosoś zapiekany na specjalne okazje...........

Podobne przepisy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Sałatka z rybą i makaronem

Łatwy Do 40 min.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 20 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!