Łosoś w ziołach
m7
0
0 / 0
łosoś zapiekany na specjalne okazje...........
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
50 olej
1.50 kg łosoś
1 łyżeczka pieprz
1 kost. masło
1 łyżka tymianek
1 łyżka nać pietruszki
1 łyżka majeranek
1 łyżka sól
Przygotowanie
1
Filet z łososia umyć, osuszyć i pokroić na 8 części.
2
Masło wyłożyć z lodówki aby zmiękło.
3
Filet posolić, odstawić na 30 minut.
4
W międzyczasie gdy masło jest miękkie dodać do niego zioła i dokładnie wymieszać.
5
Uformować w kostkę i ponownie wstawić do lodówki.
6
Pokrojone filety podsmażyć na oleju skórą do dołu.
7
Podsmażone łososie ułożyć na blaszce do pieczenia skórą do dołu, popieprzyć i na wierzch położyć po kawałku ziołowego masła.
8
Tak przygotowane filety zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut.