Łosoś w ziołach

m7
Łosoś w ziołach

0

0 / 0

łosoś zapiekany na specjalne okazje...........

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

50 olej

1.50 kg łosoś

1 łyżeczka pieprz

1 kost. masło

1 łyżka tymianek

1 łyżka nać pietruszki

1 łyżka majeranek

1 łyżka sól

Przygotowanie


1

Filet z łososia umyć, osuszyć i pokroić na 8 części.

2

Masło wyłożyć z lodówki aby zmiękło.

3

Filet posolić, odstawić na 30 minut.

4

W międzyczasie gdy masło jest miękkie dodać do niego zioła i dokładnie wymieszać.

5

Uformować w kostkę i ponownie wstawić do lodówki.

6

Pokrojone filety podsmażyć na oleju skórą do dołu.

7

Podsmażone łososie ułożyć na blaszce do pieczenia skórą do dołu, popieprzyć i na wierzch położyć po kawałku ziołowego masła.

8

Tak przygotowane filety zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły