Łosoś w ziołach

m7
Łosoś w ziołach

Średnia 0 / 0

Oceń!

łosoś zapiekany na specjalne okazje...........

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

50 olej

1.50 kg łosoś

1 łyżecz. pieprz

1 kostka masło

1 łyżka tymianek

1 łyżka nać pietruszki

1 łyżka majeranek

1 łyżka sól

Przygotowanie


Filet z łososia umyć, osuszyć i pokroić na 8 części.

Masło wyłożyć z lodówki aby zmiękło.

Filet posolić, odstawić na 30 minut.

W międzyczasie gdy masło jest miękkie dodać do niego zioła i dokładnie wymieszać.

Uformować w kostkę i ponownie wstawić do lodówki.

Pokrojone filety podsmażyć na oleju skórą do dołu.

Podsmażone łososie ułożyć na blaszce do pieczenia skórą do dołu, popieprzyć i na wierzch położyć po kawałku ziołowego masła.

Tak przygotowane filety zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

618

kcal

Białka

36

gram

Węglowodany

b/d

0

Tłuszcze

51

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły