Łosoś w ziołach
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Łosoś w ziołach](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975567865.jpeg&w=3840&q=75)
łosoś zapiekany na specjalne okazje...........
0
0 / 0
łosoś zapiekany na specjalne okazje...........
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
50 olej
1.50 kg łosoś
1 łyżecz. pieprz
1 kostka masło
1 łyżka tymianek
1 łyżka nać pietruszki
1 łyżka majeranek
1 łyżka sól
Przygotowanie
Filet z łososia umyć, osuszyć i pokroić na 8 części.
Masło wyłożyć z lodówki aby zmiękło.
Filet posolić, odstawić na 30 minut.
W międzyczasie gdy masło jest miękkie dodać do niego zioła i dokładnie wymieszać.
Uformować w kostkę i ponownie wstawić do lodówki.
Pokrojone filety podsmażyć na oleju skórą do dołu.
Podsmażone łososie ułożyć na blaszce do pieczenia skórą do dołu, popieprzyć i na wierzch położyć po kawałku ziołowego masła.
Tak przygotowane filety zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut.