0

Składniki

50 Mililitrów
olej
1.5 Kilograma
Łosoś
1 Łyżeczka
pieprz
1 Kostka
masło
1 Łyżka
tymianek
1 Łyżka
nać pietruszki
1 Łyżka
majeranek
1 Łyżka
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Filet z łososia umyć, osuszyć i pokroić na 8 części.
  2. Masło wyłożyć z lodówki aby zmiękło.
  3. Filet posolić, odstawić na 30 minut.
  4. W międzyczasie gdy masło jest miękkie dodać do niego zioła i dokładnie wymieszać.
  5. Uformować w kostkę i ponownie wstawić do lodówki.
  6. Pokrojone filety podsmażyć na oleju skórą do dołu.
  7. Podsmażone łososie ułożyć na blaszce do pieczenia skórą do dołu, popieprzyć i na wierzch położyć po kawałku ziołowego masła.
  8. Tak przygotowane filety zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut.

Opis

łosoś zapiekany na specjalne okazje...........

Podobne przepisy

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!