Łosoś w sosie koperkowym
m7
ryba nabiera całkiem innego smaku głównie dzięki temu sosowi
Wartości odżywcze na porcję
Energia
485
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
ryba nabiera całkiem innego smaku głównie dzięki temu sosowi
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 jogurt naturalny
1 szt. łosoś świeży
3 szt. ząbek czosnku
3 łyżka sok z cytryny
3 łyżka koper ogrodowy
0.50 szt. przyprawa do ryb
Przygotowanie
Filet pokroić na mniejsze części następnie przyprawić i skropić sokiem z cytryny.
Następnie smażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju wraz z 2 łyżeczkami masła.
jogurt najlepiej grecki połączyć z koperkiem i czosnkiem.
Polać usmażonego łososia.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
485
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.