0

Składniki

200 Mililitrów
jogurt naturalny
1 Sztuka
Łosoś świeży
3 Sztuki
ząbek czosnku
3 Łyżki
sok z cytryny
3 Łyżki
koper ogrodowy
0.5 Sztuki
przyprawa do ryb
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Filet pokroić na mniejsze części następnie przyprawić i skropić sokiem z cytryny.
  2. Następnie smażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju wraz z 2 łyżeczkami masła.
  3. jogurt najlepiej grecki połączyć z koperkiem i czosnkiem.
  4. Polać usmażonego łososia.

Opis

ryba nabiera całkiem innego smaku głównie dzięki temu sosowi

Podobne przepisy

Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Łatwy Do 40 min

Łosoś z warzywami w białym sosie

Łatwy Do 40 min

Orientalny chłodnik z botwinki ze świderkami z czekoladą

Łatwy Do 1 godz

Paella

Łatwy Do 1 godz

Pita z grillowanym kurczakiem

Łatwy Do 1 godz

Sałatka z kokardkami listkami brukselki, jarmużem i pesto z...

Łatwy Do 40 min

Spaghetti i mule w sosie chili

Łatwy Do 1 godz

Spaghetti z pietruszkowym pesto

Łatwy Do 15 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!