Łosoś w sosie koperkowym

m7
Łosoś w sosie koperkowym

0

0 / 0

ryba nabiera całkiem innego smaku głównie dzięki temu sosowi

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 jogurt naturalny

1 szt. łosoś świeży

3 szt. ząbek czosnku

3 łyżka sok z cytryny

3 łyżka koper ogrodowy

0.50 szt. przyprawa do ryb

Przygotowanie


1

Filet pokroić na mniejsze części następnie przyprawić i skropić sokiem z cytryny.

2

Następnie smażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju wraz z 2 łyżeczkami masła.

3

jogurt najlepiej grecki połączyć z koperkiem i czosnkiem.

4

Polać usmażonego łososia.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

485

kcal

Białka

43

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

28

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły