Łosoś w sosie brokułowo-kalafiorowym z ryżem

m7
Łosoś w sosie brokułowo-kalafiorowym z ryżem

0

0 / 0

Jest to danie, które można spokojnie zaserwować gościom.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 wywar warzywny

150 śmietana

1 szcz. estragon

1 szcz. pieprz

1 szcz. sól

250 g ryż biały

500 g łosoś świeży

200 g kalafior

200 g brokuły

3 łyżka oliwa z oliwek

2 łyżka nać pietruszki

Przygotowanie


1

Łososia umyć, osuszyć w ręczniku papierowym, pokroić w kostkę, posypać solą i pieprzem . Na patelni rozgrzać olej, usmażyć łososia, przełożyć na talerz i postawić w ciepłym miejscu . Kalafior i brokuł podzielić na różyczki przełożyć do rondelka i zalać wywarem warzywnym.Gotować około 10 min., warzywa wyjąć na talerz . Na patelnię wlać wywar po gotowaniu kalafiora i brokuł, dodać śmietanę, doprawić do smku solą, pieprzem , estragonem i drobno posiekaną natką pietruszki , wrzucić wcześniej usmażone kostki łososia, dusić wszystko ok. 5 min. Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na talerz nałożyć ryż, obok położyć różyczki kalawiora i brokuła polać wszystko wcześniej przygotowanym sosem z łososiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły