Łosoś w sosie brokułowo-kalafiorowym z ryżem

m7

Jest to danie, które można spokojnie zaserwować gościom.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
639
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
56
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Jest to danie, które można spokojnie zaserwować gościom.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 wywar warzywny
150 śmietana
1 szczyp. estragon
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
250 g ryż biały
500 g łosoś świeży
200 g kalafior
200 g brokuły
3 łyżka oliwa z oliwek
2 łyżka nać pietruszki
Przygotowanie
Łososia umyć, osuszyć w ręczniku papierowym, pokroić w kostkę, posypać solą i pieprzem . Na patelni rozgrzać olej, usmażyć łososia, przełożyć na talerz i postawić w ciepłym miejscu . Kalafior i brokuł podzielić na różyczki przełożyć do rondelka i zalać wywarem warzywnym.Gotować około 10 min., warzywa wyjąć na talerz . Na patelnię wlać wywar po gotowaniu kalafiora i brokuł, dodać śmietanę, doprawić do smku solą, pieprzem , estragonem i drobno posiekaną natką pietruszki , wrzucić wcześniej usmażone kostki łososia, dusić wszystko ok. 5 min. Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na talerz nałożyć ryż, obok położyć różyczki kalawiora i brokuła polać wszystko wcześniej przygotowanym sosem z łososiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
639
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
56
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.