Łosoś w koprze pływa w makaronie
anulka183
Szybkie i świetne danie dla smakoszy rybek. W prostocie siła i moc! W 15 minut... niemożliwe? Wypróbuj przepis!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
772
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
73
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szybkie i świetne danie dla smakoszy rybek. W prostocie siła i moc! W 15 minut... niemożliwe? Wypróbuj przepis!
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. makaron lubella wstążki długie
400 g filet z łososia
300 śmietana 30%
1 pęcz. pęczek koperku
2 szczyp. sól i świeżo mielony czarny pieprz
1 łyżecz. pieprz cytrynowy
2 łyżka olej rzepakowy
Przygotowanie
Wstawiamy w garnku wodę na makaron. Gdy się gotuje nastawiamy patelnię i na 2 łyżkach oleju smażymy filet z łososia (około 350-400 g). Uprzednio trzeba go potraktować solą i pieprzem cytrynowym. Gdy łosoś będzie rumiany przekładamy go na ręcznik papierowy, aby pochłonął tłuszcz.
Gdy woda będzie wrząca dajemy sól i olej i wrzucamy makaron Lubella wstążki długie. Gotujemy według opisu na opakowaniu.
Na patelnie na której smażył się łosoś wlewamy śmietanę 30% (około 300 ml), wrzucamy pęczek kopru, sól oraz świeżo zmielony pieprz. Dodajemy do sosu łososia, którego rozdrabniamy na mniejsze kawałki.
Odcedzamy makaron i dodajemy go do sosu na patelnię. Mieszamy delikatnie do połączenia się składników i wykładamy. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
772
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
73
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.