Łosoś w kapuście
m7
Taka wersja łososia jest mało znana, ale warto spróbować.
0
0 / 0
Taka wersja łososia jest mało znana, ale warto spróbować.
5
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 łyżecz. papryka słodka
20 g olej
500 g kapusta kiszona
400 g łosoś świeży
160 g kasza gryczana
Przygotowanie
1
Na rozgrzany olej wrzucamy roztrzepaną kapustę kiszoną wraz ze słodką papryką. Smażymy na małym ogniu około pół godziny aż będzie miękka.
2
Następnie układamy na wierzchu dzwonka łososia i dusimy wszystko razem kolejne pół godziny odwracając po kwadransie rybę na drugą stronę.
3
Podajemy z ugotowaną kaszą gryczaną. Smacznego!