Łosoś w kapuście
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Łosoś w kapuście](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986855483.jpeg&w=3840&q=75)
Taka wersja łososia jest mało znana, ale warto spróbować.
0
0 / 0
Taka wersja łososia jest mało znana, ale warto spróbować.
5
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 łyżecz. papryka słodka
20 g olej
500 g kapusta kiszona
400 g łosoś świeży
160 g kasza gryczana
Przygotowanie
1
Na rozgrzany olej wrzucamy roztrzepaną kapustę kiszoną wraz ze słodką papryką. Smażymy na małym ogniu około pół godziny aż będzie miękka.
2
Następnie układamy na wierzchu dzwonka łososia i dusimy wszystko razem kolejne pół godziny odwracając po kwadransie rybę na drugą stronę.
3
Podajemy z ugotowaną kaszą gryczaną. Smacznego!