Łosoś w kapuście

m7
Łosoś w kapuście

0

0 / 0

Taka wersja łososia jest mało znana, ale warto spróbować.

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 łyżecz. papryka słodka

20 g olej

500 g kapusta kiszona

400 g łosoś świeży

160 g kasza gryczana

Przygotowanie


1

Na rozgrzany olej wrzucamy roztrzepaną kapustę kiszoną wraz ze słodką papryką. Smażymy na małym ogniu około pół godziny aż będzie miękka.

2

Następnie układamy na wierzchu dzwonka łososia i dusimy wszystko razem kolejne pół godziny odwracając po kwadransie rybę na drugą stronę.

3

Podajemy z ugotowaną kaszą gryczaną. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

821

kcal

Białka

48

gram

Węglowodany

67

gram

Tłuszcze

38

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły