Łosoś pieczony - dzwonki

m7
Łosoś pieczony - dzwonki

Średnia 0 / 0

Oceń!

Idealny na przyjęcia jak i zwykły obiad

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. przyprawa do ryb

1 szczyp. bazylia

1 szczyp. sól, pieprz

4 szt. łosoś

2 szt. czosnek

10 szt. pieczarki

2 szt. cebula

2 łyżka masło

Przygotowanie


Łososia przyprawiamy i odstawiamy w chłodne miejsce na pół godziny

Masło ucieramy z czosnkiem i solą, nakładamy po 1 łyżce na środek łososia - całość zawijamy w foli aluminiowej - pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220 c około 30 minut

na maśle smażymy pieczarki z cebulą , doprawiamy czosnkiem i solą, nakładamy na upieczonego łososia

Podajemy z pieczonymi ziemniakami

Wartości odżywcze na porcję


Energia

931

kcal

Białka

80

gram

Węglowodany

13

gram

Tłuszcze

58

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły