Łosoś pieczony - dzwonki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Łosoś pieczony - dzwonki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976421942.jpeg&w=3840&q=75)
Idealny na przyjęcia jak i zwykły obiad
1
0 / 0
Idealny na przyjęcia jak i zwykły obiad
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. przyprawa do ryb
1 szczyp. bazylia
1 szczyp. sól, pieprz
4 szt. łosoś
2 szt. czosnek
10 szt. pieczarki
2 szt. cebula
2 łyżka masło
Przygotowanie
1
Łososia przyprawiamy i odstawiamy w chłodne miejsce na pół godziny
2
Masło ucieramy z czosnkiem i solą, nakładamy po 1 łyżce na środek łososia - całość zawijamy w foli aluminiowej - pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220 c około 30 minut
3
na maśle smażymy pieczarki z cebulą , doprawiamy czosnkiem i solą, nakładamy na upieczonego łososia
4
Podajemy z pieczonymi ziemniakami