Łosoś na szpinakowym penne z nutką dipu chrzanowego

kontakt_6
Łosoś na szpinakowym penne z nutką dipu chrzanowego

0

0 / 0

Łosoś na szpinakowym penne z nutką dipu chrzanowego to pyszne pełnowartościowe danie podane z sosem.

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

150 g filet z łososia

0.50 opak. makaron penne lubella pełne ziarno

5 szt. szparagi zielone

1 pęcz. świeży szpinak

1 szt. ząbek czosnku

1 szt. cytryna

6 szt. pomidorki koktajlowe

1 opak. chrzan krakus

1 opak. jogurt naturalny

1 łyżka oliwa z oliwek

1 szcz. sól, pieprz

1 kost. ser żółty

1 szcz. przyprawa typu vegeta

1 szt. cebula

Przygotowanie


1

Na patelni z niewielką ilością oliwy z oliwek zeszklij 1/4 cebuli i dodaj pół ząbka posiekanego czosnku. Później dorzuć liście szpinaku i 6 sztuk pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki.

2

Makaron ugotuj al dente. Po ugotowaniu dodaj do warzyw na patelni.

3

Wszystko razem wymieszaj i odstaw z ognia.

4

Następnie na małym ogniu postaw patelnię z oliwą z oliwek i uduś łososia oprószonego szczyptą przyprawy typu vegeta, obracając z jednej na drugą stronę.

5

Między czasie obierz szparagi i wrzuć na gotującą wodę ze szczyptą soli.

6

W osobnym naczyniu wymieszaj jedną łyżkę chrzanu Krakus z łyżką jogurtu naturalnego i dopraw do smaku solą i pieprzem dodając trochę soku z cytryny.

7

Wyłóż makaron na talerz, zetrzyj na niego ser żółty. Obok ułóż łososia i nakryj go szparagami delikatnie skrapiając dipem chrzanowym.

8

Udekoruj talerz według uznania.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły