Łosoś marynowany z mietą z ziemniakami i szpinakiem na parze

m7
Łosoś marynowany z mietą z ziemniakami i szpinakiem na parze

0

0 / 0

Gotuję na parze od czasu, kiedy postanowiłam zrzucić zbędne kilogramy. Gotowanie w ten sposób jest smaczne, a przede wszystkim zdrowe. Jest to bardzo łatwy sposób na przygotowanie pysznego i zdrowego dania w krótkim czasie i za niewielkie pieniądze.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szczyp. sól, pieprz

2 szczyp. zioła prowansalskie

2 łyżecz. masło

250 g łosoś świeży

500 g szpinak

4 g mięta

4 szt. ziemniaki młode

3 szt. czosnek

2 łyżka śmietana

2 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Łososia nacieramy pieprzem, solą, oliwą, ziołami prowansalskimi i poszatkowaną miętą. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około 30 min.

2

Następnie kroimy ziemniaki na pół, nacieramy je masłem i czosnkiem, posypujemy odrobiną soli.

3

Szpinak podsmażamy na oliwie z czosnkiem i dwiema łyżkami śmietany, doprawiamy solą i pieprzem.

4

Łososia wkładamy do parowaru na około 15 minut wraz z ziemniakami. Ziemniaki najlepiej włożyć trochę wcześniej na sam spód parowaru (około 10 minut przed włożeniem łososia). Rybę najlepiej położyć na górnej części parowaru. Smacznego !

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły