0

Składniki

2 Szczypty
sól, pieprz
2 Szczypty
zioła prowansalskie
2 Łyżeczki
masło
250 Gramów
Łosoś świeży
500 Gramów
szpinak
4 Gramy
mięta
4 Sztuki
Ziemniaki młode
3 Sztuki
czosnek
2 Łyżki
śmietana
2 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Łososia nacieramy pieprzem, solą, oliwą, ziołami prowansalskimi i poszatkowaną miętą. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około 30 min.
  2. Następnie kroimy ziemniaki na pół, nacieramy je masłem i czosnkiem, posypujemy odrobiną soli.
  3. Szpinak podsmażamy na oliwie z czosnkiem i dwiema łyżkami śmietany, doprawiamy solą i pieprzem.
  4. Łososia wkładamy do parowaru na około 15 minut wraz z ziemniakami. Ziemniaki najlepiej włożyć trochę wcześniej na sam spód parowaru (około 10 minut przed włożeniem łososia). Rybę najlepiej położyć na górnej części parowaru. Smacznego !

Opis

Gotuję na parze od czasu, kiedy postanowiłam zrzucić zbędne kilogramy. Gotowanie w ten sposób jest smaczne, a przede wszystkim zdrowe. Jest to bardzo łatwy sposób na przygotowanie pysznego i zdrowego dania w krótkim czasie i za niewielkie pieniądze.

Podobne przepisy

Mini pizza na spodzie brokułowym

Łatwy Do 1,5 godz.

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Średni Do 1 godz.

Kolanka all'Amatriciana

Łatwy Do 40 min.

Łosoś saute z ogórkiem

Łatwy Do 1 godz.

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Trudny Do 1 godz.

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Muszelki z twarogiem i grillowaną papryką

Łatwy Do 40 min.

Muszle nadziewane szpinakiem z dodatkiem sera typu feta

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!