Łosoś grillowany z warzywami

kontakt_2
Łosoś grillowany z warzywami

Średnia 5 / 1

Oceń!

Potrzebujesz przepisu na delikatnego łososia z warzywami? Lubisz połączenie ryby z brokułami i marchewką? Odkryj przepis idealny na grilla, który pokochają Twoi bliscy. Aby danie było kompletne i sycące łososia podawaj z ziemniaczkami. Uwieńczeniem potrawy jest świeży koperek i sok z cytryny.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. filet z łososia

1 szt. brokuły

1 pęcz. młode marchewki

1 pęcz. koperek

100 g masło

1 szt. cytryna

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


Marchewki i ziemniaki obieramy. Marchewki kroimy w grubsze słupki, ziemniaki w średnią kostkę.

Brokuła dzielimy na różyczki.

Łososia solimy i posypujemy pieprzem i układamy na folii aluminiowej razem z kawałkami 50 g masła.

Warzywa wkładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy solą oraz układamy w nim kawałki 50 g zimnego masła.

Naczynie żaroodporne ustawiamy na grillu i przykrywamy folią aluminiową. Po 15 minutach na grillu układamy również łososia na folii i grillujemy aż ryba i warzywa będą miękkie.

Podajemy z cząstką cytryny i mocno posypane posiekanym koperkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

649

kcal

Białka

44

gram

Węglowodany

13

gram

Tłuszcze

48

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły