Łopatka z młotkowanym pieprzem pieczona na cebuli
bartek
Pikantna łopatka z aromatem pieczonej cebuli.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
36
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pikantna łopatka z aromatem pieczonej cebuli.
7
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
3 szt. liść laurowy
3 szt. ziele angielskie
2 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
1 łyżka sól
3 łyżka pieprz ziarnisty
1.50 dag. wieprzowina łopatka
Przygotowanie
Łopatkę myjemy nacieramy solą i obtaczamy w młotkowanym(grubo pokruszonym pieprzu)ostawiamy do lodówki na kilka godzin.
Cebulę kroimy w talarki, czosnek miażdżymy.
Do rękawa piekarniczego wkładamy cebulę, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie.
Na cebule układamy łopatkę pieczemy 1,5 godziny w temp. 180 stopni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
36
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.