0

Składniki

3 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Łyżka
sól
3 Łyżki
pieprz ziarnisty
1.5 Dekagrama
wieprzowina łopatka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Łopatkę myjemy nacieramy solą i obtaczamy w młotkowanym(grubo pokruszonym pieprzu)ostawiamy do lodówki na kilka godzin.
  2. Cebulę kroimy w talarki, czosnek miażdżymy.
  3. Do rękawa piekarniczego wkładamy cebulę, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie.
  4. Na cebule układamy łopatkę pieczemy 1,5 godziny w temp. 180 stopni.

Opis

Pikantna łopatka z aromatem pieczonej cebuli.

Podobne przepisy

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Indycze golonki duszone z cebulą

Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupow...

Średni Do 2 godz
Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupow...

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!