Łopatka z młotkowanym pieprzem pieczona na cebuli

bartek
Łopatka z młotkowanym pieprzem pieczona na cebuli

0

0 / 0

Pikantna łopatka z aromatem pieczonej cebuli.

7

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

3 szt. liść laurowy

3 szt. ziele angielskie

2 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

1 łyżka sól

3 łyżka pieprz ziarnisty

1.50 dag. wieprzowina łopatka

Przygotowanie


1

Łopatkę myjemy nacieramy solą i obtaczamy w młotkowanym(grubo pokruszonym pieprzu)ostawiamy do lodówki na kilka godzin.

2

Cebulę kroimy w talarki, czosnek miażdżymy.

3

Do rękawa piekarniczego wkładamy cebulę, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie.

4

Na cebule układamy łopatkę pieczemy 1,5 godziny w temp. 180 stopni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

36

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły