0

Składniki

3 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Łyżka
sól
3 Łyżki
pieprz ziarnisty
1.5 Dekagrama
wieprzowina łopatka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Łopatkę myjemy nacieramy solą i obtaczamy w młotkowanym(grubo pokruszonym pieprzu)ostawiamy do lodówki na kilka godzin.
  2. Cebulę kroimy w talarki, czosnek miażdżymy.
  3. Do rękawa piekarniczego wkładamy cebulę, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie.
  4. Na cebule układamy łopatkę pieczemy 1,5 godziny w temp. 180 stopni.

Opis

Pikantna łopatka z aromatem pieczonej cebuli.

Podobne przepisy

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Schab z pieczarkami i cebulą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Schab z pieczarkami i cebulą

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Cielęcina w sosie koperkowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Bigos kresowy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos kresowy

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!