0

Składniki

3 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Łyżka
sól
3 Łyżki
pieprz ziarnisty
1.5 Dekagrama
wieprzowina łopatka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Łopatkę myjemy nacieramy solą i obtaczamy w młotkowanym(grubo pokruszonym pieprzu)ostawiamy do lodówki na kilka godzin.
  2. Cebulę kroimy w talarki, czosnek miażdżymy.
  3. Do rękawa piekarniczego wkładamy cebulę, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie.
  4. Na cebule układamy łopatkę pieczemy 1,5 godziny w temp. 180 stopni.

Opis

Pikantna łopatka z aromatem pieczonej cebuli.

Podobne przepisy

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Schab z pieczarkami i cebulą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Schab z pieczarkami i cebulą

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Cielęcina w sosie koperkowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Bigos świąteczny

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!