Łopatka z młotkowanym pieprzem pieczona na cebuli
bartek
Pikantna łopatka z aromatem pieczonej cebuli.
0
0 / 0
Pikantna łopatka z aromatem pieczonej cebuli.
7
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
3 szt. liść laurowy
3 szt. ziele angielskie
2 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
1 łyżka sól
3 łyżka pieprz ziarnisty
1.50 dag. wieprzowina łopatka
Przygotowanie
1
Łopatkę myjemy nacieramy solą i obtaczamy w młotkowanym(grubo pokruszonym pieprzu)ostawiamy do lodówki na kilka godzin.
2
Cebulę kroimy w talarki, czosnek miażdżymy.
3
Do rękawa piekarniczego wkładamy cebulę, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie.
4
Na cebule układamy łopatkę pieczemy 1,5 godziny w temp. 180 stopni.