1

Składniki

1 Kilogram
wieprzowina łopatka
2 Szczypty
pieprz
1 Łyżeczka
tymianek
10 Sztuk
marchew
1 Sztuka
groszek zielony konserwowy
1 Sztuka
pomidory w puszce
2 Sztuki
cebula biała
2 Sztuki
KOSTKA WARZYWNA
1 Łyżka
bazylia
4 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
2 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. łopatkę kroimy w paski i oprószamy bazylią i tymiankiem.
  2. Marchewki obieramy i kroimy w cienkie talarki ,
  3. Cebule w piórka.
  4. Groszek odcedzamy z zalewy .
  5. W dość dużym rondlu rozgrzewamy 4 łyżki oleju wrzucamy cebule podsmażamy .Dodajemy pokrojoną łopatkę i dusimy do miękkości .Podlewamy wodą .Dodajemy 2 kostki warzywne lub cielęce. Dodajemy marchewkę i gotujemy aż będzie miękkie mięso i marchewka .Pod koniec gotowania dodajemy pomidory z puszki razem z zalewą i groszek .
  6. Doprawiamy do smaku pieprzem .2 łyżki mąki i 2 łyżki majonezu rozrabiamy w 1 szklance wody ,mieszamy i wlewamy do rondla .Gotujemy 10 minut.

Opis

Smaczny dodatek do ziemniaków

Podobne przepisy

Bigosik z dwóch kapust

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigosik z dwóch kapust

Bigos z grzybami

Przepis
Średni Do 15 min
Bigos z grzybami

Makaron z fasolką szparagową i pomidorami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron z fasolką szparagową i pomidorami

Lasagne

Przepis
Średni Do 1 godz
Lasagne

Spaghetti z bakłażanem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti z bakłażanem

Makaronowa zapiekanka z łososiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaronowa zapiekanka z łososiem

Spaghetti napoletana

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Dietetyczny bigos z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dietetyczny bigos z młodej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!