Łopatka z marchewką

m7
Łopatka z marchewką

0

0 / 0

Smaczne i łatwe w przygotowaniu .Idealne jako danie samo w sobie lub jako dodatek do ziemniaczków czy nawet makaronu.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

0.50 kg wieprzowina łopatka

2 szczyp. pieprz

1 łyżecz. przyprawa typu vegeta

6 szt. marchew

1 szt. cebula

6 szt. pomidor

2 szt. kostka mięsna

Przygotowanie


1

Łopatkę kroimy w cienkie 1 cm.paski .

2

Cebulę i marchewkę kroimy w kostkę .Pomidory obieramy ze skóry .W głębokim rondlu podsmażamy cebulę .

3

Dodajemy mięso ,Smażymy do miękkości.

4

Następnie dodajemy marchewkę i podlewamy odrobiną wody by ją zakryła.Gotujemy do miękkości marchwi.

5

Dodajemy kostki mięsne. Pomidory obrane ze skóry kroimy w połówki i wrzucamy do rondla. Pomidor musi się rozgotować .Doprawiamy do smaku vegetą,pieprzem.

6

Podajemy z ziemniaczkami lub samo.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

183

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły