Łopatka wołowa w sosie
m7
Łopatka wołowa w sosie to dobry pomysł na niedzielny obiad. Miękkie mięso i aromatyczny sos to klucz do pysznego dania. Podawać z ziemniakami.
1
2.6 / 16
Łopatka wołowa w sosie to dobry pomysł na niedzielny obiad. Miękkie mięso i aromatyczny sos to klucz do pysznego dania. Podawać z ziemniakami.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
200 śmietana
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. seler
4 szt. liść laurowy
4 szt. ziele angielskie
3 łyżka nać pietruszki
80 dek. łopatka wołowa
0.50 łyżeczka czosnek
Przygotowanie
Mięso kroimy na małe kawałki i podsmażamy na oleju. Następnie przekładamy go do garnka i dodajemy: marchewkę i pietruszkę pokrojone w małą kostkę, selera, listki, ziele angielskie i zalewamy wodą do poziomu składników.
Gotujemy razem do miękkości.
Sos zagęszczamy mąką i dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem.