Łopatka wołowa w sosie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Łopatka wołowa w sosie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974726608.jpeg&w=3840&q=75)
Łopatka wołowa w sosie to dobry pomysł na niedzielny obiad. Miękkie mięso i aromatyczny sos to klucz do pysznego dania. Podawać z ziemniakami.
1
2.6 / 16
Łopatka wołowa w sosie to dobry pomysł na niedzielny obiad. Miękkie mięso i aromatyczny sos to klucz do pysznego dania. Podawać z ziemniakami.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
200 śmietana
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. seler
4 szt. liść laurowy
4 szt. ziele angielskie
3 łyżka nać pietruszki
80 dag. łopatka wołowa
0.50 łyżecz. czosnek
Przygotowanie
Mięso kroimy na małe kawałki i podsmażamy na oleju. Następnie przekładamy go do garnka i dodajemy: marchewkę i pietruszkę pokrojone w małą kostkę, selera, listki, ziele angielskie i zalewamy wodą do poziomu składników.
Gotujemy razem do miękkości.
Sos zagęszczamy mąką i dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem.