0

Składniki

1 Kilogram
wieprzowina łopatka
1 Szczypta
sól, pieprz
4 Sztuki
przyprawa maggi
2 Łyżki
tłuszcz
2 Dekagramy
mąka pszenna tortowa
10 Dekagramów
cebula
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso pokroić na 10 grubszych kawałków, osolić, opieprzyć, oprószyć mąką, osmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu.
  2. Cebulę obrać, pokroić w plastry, podsmażyć na tłuszczu, dodać do mięsa.
  3. Podlać odrobiną wody i dusić do miękkości, doprawić do smaku maggi.

Opis

Na obiad

Podobne przepisy

Bigos z kapusty 2

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos z kapusty 2

Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej o...

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej odsłonie

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Bigos z grzybami

Przepis
Średni Do 15 min
Bigos z grzybami

Pulpety w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 40 min
Pulpety w sosie śmietanowym

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Przepis
Trudny Do 40 min
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!