0

Składniki

1 Kilogram
wieprzowina łopatka
1 Szczypta
sól, pieprz
4 Sztuki
przyprawa maggi
2 Łyżki
tłuszcz
2 Dekagramy
mąka pszenna tortowa
10 Dekagramów
cebula
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso pokroić na 10 grubszych kawałków, osolić, opieprzyć, oprószyć mąką, osmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu.
  2. Cebulę obrać, pokroić w plastry, podsmażyć na tłuszczu, dodać do mięsa.
  3. Podlać odrobiną wody i dusić do miękkości, doprawić do smaku maggi.

Opis

Na obiad

Podobne przepisy

Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej o...

Średni Do 1,5 godz
Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej o...

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem n...

Średni Do 1 godz
Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem n...

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Średni Do 2 godz
Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Frittata z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Frittata z makaronem

FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

Łatwy Do 40 min
FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!