Łopatka w sosie
m7
Na obiad
Wartości odżywcze na porcję
Energia
299
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Na obiad
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg wieprzowina łopatka
1 szczyp. sól, pieprz
4 szt. przyprawa maggi
2 łyżka tłuszcz
2 dag. mąka pszenna tortowa
10 dag. cebula
Przygotowanie
Mięso pokroić na 10 grubszych kawałków, osolić, opieprzyć, oprószyć mąką, osmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu.
Cebulę obrać, pokroić w plastry, podsmażyć na tłuszczu, dodać do mięsa.
Podlać odrobiną wody i dusić do miękkości, doprawić do smaku maggi.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
299
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.