Łopatka w sosie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Łopatka w sosie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976558666.jpeg&w=3840&q=75)
Na obiad
0
0 / 0
Na obiad
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg wieprzowina łopatka
1 szczyp. sól, pieprz
4 szt. przyprawa maggi
2 łyżka tłuszcz
2 dag. mąka pszenna tortowa
10 dag. cebula
Przygotowanie
1
Mięso pokroić na 10 grubszych kawałków, osolić, opieprzyć, oprószyć mąką, osmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu.
2
Cebulę obrać, pokroić w plastry, podsmażyć na tłuszczu, dodać do mięsa.
3
Podlać odrobiną wody i dusić do miękkości, doprawić do smaku maggi.