Łopatka w sosie

m7
Łopatka w sosie

0

0 / 0

Na obiad

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg wieprzowina łopatka

1 szczyp. sól, pieprz

4 szt. przyprawa maggi

2 łyżka tłuszcz

2 dag. mąka pszenna tortowa

10 dag. cebula

Przygotowanie


1

Mięso pokroić na 10 grubszych kawałków, osolić, opieprzyć, oprószyć mąką, osmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu.

2

Cebulę obrać, pokroić w plastry, podsmażyć na tłuszczu, dodać do mięsa.

3

Podlać odrobiną wody i dusić do miękkości, doprawić do smaku maggi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

299

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

3

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły