Łopatka w sosie
m7
mięsko smaczne, mięciutkie i łatwe w przygotowaniu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
467
kcal
Białka
38
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
mięsko smaczne, mięciutkie i łatwe w przygotowaniu
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.25 łyżecz. pieprz
0.25 łyżecz. przyprawa maggi
1 l woda
800 g wieprzowina łopatka
1 szt. cebula
1 szt. ziele angielskie
2 szt. liść laurowy
4 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
0.50 łyżecz. sól
Przygotowanie
Mięso myjemy i kroimy w plastry.
Podsmażamy, dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę i dalej podsmażamy.
Zalewamy wodą, tak aby przykryła mięso, dodajemy pozostałe przyprawy i dusimy do miękkości.
Gdy nasze mięso jest miękkie rozrabiamy mąkę z odrobiną wody i śmietaną i zagęszczamy sos.
Zagotowujemy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
467
kcal
Białka
38
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.