Łopatka w sosie
m7
mięsko smaczne, mięciutkie i łatwe w przygotowaniu
0
0 / 0
mięsko smaczne, mięciutkie i łatwe w przygotowaniu
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
0.25 łyżecz. pieprz
0.25 łyżecz. przyprawa maggi
1 l woda
800 g wieprzowina łopatka
1 szt. cebula
1 szt. ziele angielskie
2 szt. liść laurowy
4 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
0.50 łyżecz. sól
Przygotowanie
1
Mięso myjemy i kroimy w plastry.
2
Podsmażamy, dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę i dalej podsmażamy.
3
Zalewamy wodą, tak aby przykryła mięso, dodajemy pozostałe przyprawy i dusimy do miękkości.
4
Gdy nasze mięso jest miękkie rozrabiamy mąkę z odrobiną wody i śmietaną i zagęszczamy sos.
5
Zagotowujemy.