Łopatka w sosie

m7
Łopatka  w sosie

0

0 / 0

mięsko smaczne, mięciutkie i łatwe w przygotowaniu

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.25 łyżecz. pieprz

0.25 łyżecz. przyprawa maggi

1 l woda

800 g wieprzowina łopatka

1 szt. cebula

1 szt. ziele angielskie

2 szt. liść laurowy

4 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

0.50 łyżecz. sól

Przygotowanie


1

Mięso myjemy i kroimy w plastry.

2

Podsmażamy, dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę i dalej podsmażamy.

3

Zalewamy wodą, tak aby przykryła mięso, dodajemy pozostałe przyprawy i dusimy do miękkości.

4

Gdy nasze mięso jest miękkie rozrabiamy mąkę z odrobiną wody i śmietaną i zagęszczamy sos.

5

Zagotowujemy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

467

kcal

Białka

38

gram

Węglowodany

9

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły