Łopatka po chińsku

m7
Łopatka po chińsku

0

0 / 0

Coś innego w smaku a dobrego, polecam do kaszy nowy smak

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szcz. przyprawa do gulaszu

1 szcz. przyprawa do chińskiego

1 szcz. papryka ostra

1 szcz. papryka słodka

500 g łopatka wieprzowa

2 szt. cebula

1 szt. papryka czerwona

5 szt. pieczarki

2 łyżka olej

1 łyżka curry

Przygotowanie


1

na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy mięso na rumiany kolor, dodajemy cebulę i pokrojone pieczarki, oraz drobno pokrojoną paprykę, podsmażamy. Następnie dodajemy przyprawy i 2 szklanki wody, przykrywamy i dusimy do miękkości. Podajemy z kaszą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły