Łopatka po chińsku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Łopatka po chińsku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974479693.jpeg&w=3840&q=75)
Coś innego w smaku a dobrego, polecam do kaszy nowy smak
0
0 / 0
Coś innego w smaku a dobrego, polecam do kaszy nowy smak
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. przyprawa do gulaszu
1 szczyp. przyprawa do chińskiego
1 szczyp. papryka ostra
1 szczyp. papryka słodka
500 g łopatka wieprzowa
2 szt. cebula
1 szt. papryka czerwona
5 szt. pieczarki
2 łyżka olej
1 łyżka curry
Przygotowanie
1
na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy mięso na rumiany kolor, dodajemy cebulę i pokrojone pieczarki, oraz drobno pokrojoną paprykę, podsmażamy. Następnie dodajemy przyprawy i 2 szklanki wody, przykrywamy i dusimy do miękkości. Podajemy z kaszą.