Łopatka pieczona
m7
zamiast wędliny
Wartości odżywcze na porcję
Energia
259
kcal
Białka
22
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
zamiast wędliny
5
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1.20 kg wieprzowina łopatka
3 łyżecz. czosnek
1 łyżecz. papryka ostra
3 łyżka sól
1 łyżka pieprz
Przygotowanie
Mięso nacieramy przyprawami, związujemy sznurkiem tak by powstała "rolada", wkładamy do rękawa do pieczenia a następnie na 7 godzin do lodówki.
Łopatkę pieczemy w 180 stopniach ok 50 minut.
Kroimy na grubsze plastry i podajemy np. z musztardą do pieczywa.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
259
kcal
Białka
22
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.