Łopatka pieczona

m7
Łopatka pieczona

0

0 / 0

zamiast wędliny

5

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1.20 kg wieprzowina łopatka

3 łyżecz. czosnek

1 łyżecz. papryka ostra

3 łyżka sól

1 łyżka pieprz

Przygotowanie


1

Mięso nacieramy przyprawami, związujemy sznurkiem tak by powstała "rolada", wkładamy do rękawa do pieczenia a następnie na 7 godzin do lodówki.

2

Łopatkę pieczemy w 180 stopniach ok 50 minut.

3

Kroimy na grubsze plastry i podajemy np. z musztardą do pieczywa.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

259

kcal

Białka

22

gram

Węglowodany

1

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły