Łopatka duszona

m7
Łopatka duszona

0

0 / 0

Prosty przepis na pyszny obiad!

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

0.50 l bulion warzywny

1 szt. cebula

1 łyżka papryka czerwona słodka

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

3 łyżka olej

40 dag. wieprzowina łopatka

Przygotowanie


1

Mięso płuczemy, kroimy na 2 cm plastry, rozbijamy tłuczkiem.

2

Obtaczamy w mące. Olej rozgrzewamy w rondlu, wkładamy mięso i smażymy z obu stron. Dodajemy posiekaną cebulę i smażymy aż się zarumieni.

3

Dolewamy bulion, dodajmy paprykę i dusimy pod przykryciem ok. 1, 5 godziny. Pod koniec doprawiamy oraz dodajemy rozrobioną w wodą mąkę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

720

kcal

Białka

39

gram

Węglowodany

18

gram

Tłuszcze

53

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły