Example thumb
0

Składniki

0.5 Litra
bulion warzywny
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
papryka czerwona słodka
2 Łyżki
mąka
3 Łyżki
olej
40 Dekagramów
wieprzowina łopatka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso płuczemy, kroimy na 2 cm plastry, rozbijamy tłuczkiem.
  2. Obtaczamy w mące. Olej rozgrzewamy w rondlu, wkładamy mięso i smażymy z obu stron. Dodajemy posiekaną cebulę i smażymy aż się zarumieni.
  3. Dolewamy bulion, dodajmy paprykę i dusimy pod przykryciem ok. 1, 5 godziny. Pod koniec doprawiamy oraz dodajemy rozrobioną w wodą mąkę.

Opis

Prosty przepis na pyszny obiad!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!