Łopatka duszona
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Łopatka duszona](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977609912.jpeg&w=3840&q=75)
Prosty przepis na pyszny obiad!
0
0 / 0
Prosty przepis na pyszny obiad!
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
0.50 l bulion warzywny
1 szt. cebula
1 łyżka papryka czerwona słodka
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
3 łyżka olej
40 dag. wieprzowina łopatka
Przygotowanie
1
Mięso płuczemy, kroimy na 2 cm plastry, rozbijamy tłuczkiem.
2
Obtaczamy w mące. Olej rozgrzewamy w rondlu, wkładamy mięso i smażymy z obu stron. Dodajemy posiekaną cebulę i smażymy aż się zarumieni.
3
Dolewamy bulion, dodajmy paprykę i dusimy pod przykryciem ok. 1, 5 godziny. Pod koniec doprawiamy oraz dodajemy rozrobioną w wodą mąkę.