0

Składniki

0.5 Litra
bulion warzywny
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
papryka czerwona słodka
2 Łyżki
mąka
3 Łyżki
olej
40 Dekagramów
wieprzowina łopatka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso płuczemy, kroimy na 2 cm plastry, rozbijamy tłuczkiem.
  2. Obtaczamy w mące. Olej rozgrzewamy w rondlu, wkładamy mięso i smażymy z obu stron. Dodajemy posiekaną cebulę i smażymy aż się zarumieni.
  3. Dolewamy bulion, dodajmy paprykę i dusimy pod przykryciem ok. 1, 5 godziny. Pod koniec doprawiamy oraz dodajemy rozrobioną w wodą mąkę.

Opis

Prosty przepis na pyszny obiad!

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Polędwiczki duszone w cydrze

Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Łatwy Do 1 godz
Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!