0

Składniki

0.5 Litra
bulion warzywny
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
papryka czerwona słodka
2 Łyżki
mąka
3 Łyżki
olej
40 Dekagramów
wieprzowina łopatka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso płuczemy, kroimy na 2 cm plastry, rozbijamy tłuczkiem.
  2. Obtaczamy w mące. Olej rozgrzewamy w rondlu, wkładamy mięso i smażymy z obu stron. Dodajemy posiekaną cebulę i smażymy aż się zarumieni.
  3. Dolewamy bulion, dodajmy paprykę i dusimy pod przykryciem ok. 1, 5 godziny. Pod koniec doprawiamy oraz dodajemy rozrobioną w wodą mąkę.

Opis

Prosty przepis na pyszny obiad!

Podobne przepisy

Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej o...

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej odsłonie

Żeberka duszone w piwie

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Żeberka duszone w piwie

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Polędwiczki duszone w cydrze

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Bigos świąteczny

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!