1

Składniki

30 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
4 Sztuki
Banany
35 Gramów
masło migdałowe
1 Łyżeczka
maca
1 Łyżeczka
2 Szczypty
Sól himalajska
2 Łyżki
kruszone ziarna kakaowca
6 Sztuk
Plasterki banana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Banany obierz i pokrój w talarki. Włóż do szczelnie zamykanego worka lub pojemnika i włóż do zamrażarki na minimum 4 godziny, najlepiej na całą noc.
  2. Wyjmij zamrożone banany i wsyp do malakser lub blendera, możesz również użyć blendera ręcznego.
  3. Dodaj wszystkie pozostałe składniki, masło migdałowe, macę, asjwagandhe oraz kakao i sól.
  4. Miksuj na aż powstanie gładki gęsty krem, im krócej tym lody będą bardziej zmrożone.
  5. Przełóż do pucharków i podawaj posypane ziarnem kakaowca oraz plasterkami świeżego banana.

Podobne przepisy

Wyborne tiramisu w duecie z niebiańsko lekkim musem czekolad...

Średni Do 40 min
Wyborne tiramisu w duecie z niebiańsko lekkim musem czekolad...

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Batoniki śniadaniowe

Łatwy Do 3 godz
Batoniki śniadaniowe

Blok czekoladowy z paluszkami

Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Chleb czekoladowy

Łatwy Ponad 3 godz
Chleb czekoladowy

Chleb kakaowy

Łatwy Do 3 godz
Chleb kakaowy

Chleb w lamparcie cętki

Łatwy Do 3 godz
Chleb w lamparcie cętki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!