1

Składniki

30 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
4 Sztuki
Banany
35 Gramów
masło migdałowe
1 Łyżeczka
maca
1 Łyżeczka
2 Szczypty
Sól himalajska
2 Łyżki
kruszone ziarna kakaowca
6 Sztuk
Plasterki banana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Banany obierz i pokrój w talarki. Włóż do szczelnie zamykanego worka lub pojemnika i włóż do zamrażarki na minimum 4 godziny, najlepiej na całą noc.
  2. Wyjmij zamrożone banany i wsyp do malakser lub blendera, możesz również użyć blendera ręcznego.
  3. Dodaj wszystkie pozostałe składniki, masło migdałowe, macę, asjwagandhe oraz kakao i sól.
  4. Miksuj na aż powstanie gładki gęsty krem, im krócej tym lody będą bardziej zmrożone.
  5. Przełóż do pucharków i podawaj posypane ziarnem kakaowca oraz plasterkami świeżego banana.

Podobne przepisy

Wyborne tiramisu w duecie z niebiańsko lekkim musem czekolad...

Przepis
Średni Do 40 min
Wyborne tiramisu w duecie z niebiańsko lekkim musem czekoladowym z dużą ilością kakao, figą i świeżą miętą

Banany w cieście kakaowo-kokosowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Banany w cieście kakaowo-kokosowym

Fit ciasteczka owsiane z jagodami goji

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fit ciasteczka owsiane z jagodami goji

Placuszki kakaowo-szpinakowe z granatem

Przepis
Łatwy Do 15 min
Placuszki kakaowo-szpinakowe z granatem

Zdrowy mus dyniowy ze świeżą żurawiną i sosem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 15 min
Zdrowy mus dyniowy ze świeżą żurawiną i sosem kakaowym

Kakaowa Babka Wielkanocna

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowa Babka Wielkanocna

Owocowe szaleństwo grillowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Owocowe szaleństwo grillowe

Piernik świąteczny

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik świąteczny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!