Lody z bananów

decomorreno
Lody z bananów

2

4.7 / 3

Kakaowe lody z bananów - wyśmienity deser dla dzieci i dorosłych. Składniki potrzebne do wykonania przysmaku to: kakao, banany, masło migdałowe, maca, ashwagandha (indyjski żeń-szeń), sól himalajska oraz kruszone ziarna kakaowca.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

30 g kakao decomorreno

4 szt. banan

35 g masło migdałowe

1 łyżecz. maca

1 łyżecz. asjwagandha

2 szczyp. sól himalajska

2 łyżka kruszone ziarna kakaowca

6 szt. plasterki banana

Przygotowanie


1

Banany obierz i pokrój w talarki. Włóż do szczelnie zamykanego worka lub pojemnika i włóż do zamrażarki na minimum 4 godziny, najlepiej na całą noc.

2

Wyjmij zamrożone banany i wsyp do malakser lub blendera, możesz również użyć blendera ręcznego.

3

Dodaj wszystkie pozostałe składniki, masło migdałowe, macę, asjwagandhe oraz kakao i sól.

4

Miksuj na aż powstanie gładki gęsty krem, im krócej tym lody będą bardziej zmrożone.

5

Przełóż do pucharków i podawaj posypane ziarnem kakaowca oraz plasterkami świeżego banana.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

412

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

69

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły