2

Składniki

350 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
150 Gramów
Bezy
30 Gramów
cukier puder
150 Gramów
cukier
0.5 Sztuki
skórka z cytryny
5 Sztuk
śliwki suszone
2 Łyżki
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotuj składniki
  2. Następnie podawać z Sosem karmelowym.
  3. Karmel: Na patelnię wysypać 150 gram cukru i poczekać do całkowitego rozpuszczenia, nie mieszać. Następnie zalać cukier 100 ml śmietany i dodać masło. Całość roztrzepać do uzyskania jednolitej masy. Można dodać szczyptę soli.
  4. Lody: Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać pocięte w paski śliwki, pokruszone bezy i całość zamrozić.

Opis

Najlepsze lody to takie, które zrobimy sami. Bez sztuczności, za to z ulubionymi dodatkami!

Podobne przepisy

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Przepis
Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Tartaletki ze śmietanką kokosową i truskawkami

Przepis
Średni Do 3 godz
Tartaletki ze śmietanką kokosową i truskawkami

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Ciasto drożdżowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto drożdżowe

Ciasto z kakaowym musem

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kakaowym musem

Gwiazdkowy torcik

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kakaowe serca

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!