2

Składniki

350 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
150 Gramów
Bezy
30 Gramów
cukier puder
150 Gramów
cukier
0.5 Sztuki
skórka z cytryny
5 Sztuk
śliwki suszone
2 Łyżki
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotuj składniki
  2. Następnie podawać z Sosem karmelowym.
  3. Karmel: Na patelnię wysypać 150 gram cukru i poczekać do całkowitego rozpuszczenia, nie mieszać. Następnie zalać cukier 100 ml śmietany i dodać masło. Całość roztrzepać do uzyskania jednolitej masy. Można dodać szczyptę soli.
  4. Lody: Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać pocięte w paski śliwki, pokruszone bezy i całość zamrozić.

Opis

Najlepsze lody to takie, które zrobimy sami. Bez sztuczności, za to z ulubionymi dodatkami!

Podobne przepisy

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz.

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz.

Tartaletki ze śmietanką kokosową i truskawkami

Średni Do 3 godz.

Ciasto drożdżowe

Łatwy Do 40 min.

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz.

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz.

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz.

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!