Lody kakaowo-bananowe z ziarnami kakaowca

decomorreno
Lody kakaowo-bananowe z ziarnami kakaowca

2

3.5 / 4

Proste i pyszne lody kakaowo- bananowe w wersji superfoodowej- czyli zdrowej. Można je bardzo szybko przygotować w domu, kiedy tylko ma się na nie ochotę. Bez dodatku mleka, cukru i jaj.

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

4 szt. banan

30 g kakao decomorreno

35 g masło migdałowe

1 łyżecz. maca

3 szczyp. sól himalajska

2 łyżka kruszone ziarna kakaowca

Przygotowanie


1

Banany obierz i pokrój w talarki. Włóż do szczelnie zamykanego worka lub pojemnika i przełóż do zamrażarki na minimum 4 godziny, a najlepiej na całą noc.

2

Wyjmij zamrożone banany i wsyp do malaksera lub blendera, możesz również użyć blendera ręcznego. Dodaj wszystkie pozostałe składniki: masło migdałowe, macę oraz kakao i sól. Miksuj, aż powstanie gładki gęsty krem (im krócej, tym lody będą bardziej zmrożone).

3

Przełóż do pucharków. Podawaj posypane ziarnem kakaowca oraz ulubionymi owocami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

397

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

66

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Orzechy ziemne

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły