1

Składniki

30 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
4 Sztuki
Banany
35 Gramów
masło migdałowe
1 Łyżeczka
maca
3 Szczypty
Sól himalajska
2 Łyżki
kruszone ziarna kakaowca
Alergeny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Banany obierz i pokrój w talarki. Włóż do szczelnie zamykanego worka lub pojemnika i przełóż do zamrażarki na minimum 4 godziny, a najlepiej na całą noc.
  2. Wyjmij zamrożone banany i wsyp do malaksera lub blendera, możesz również użyć blendera ręcznego. Dodaj wszystkie pozostałe składniki: masło migdałowe, macę oraz kakao i sól. Miksuj, aż powstanie gładki gęsty krem (im krócej, tym lody będą bardziej zmrożone).
  3. Przełóż do pucharków. Podawaj posypane ziarnem kakaowca oraz ulubionymi owocami.

Opis

Proste i pyszne lody kakaowo- bananowe w wersji superfoodowej- czyli zdrowej. Można je bardzo szybko przygotować w domu, kiedy tylko ma się na nie ochotę. Bez dodatku mleka, cukru i jaj.

Podobne przepisy

Zdrowy mus dyniowy ze świeżą żurawiną i sosem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 15 min
Zdrowy mus dyniowy ze świeżą żurawiną i sosem kakaowym

Wyborne tiramisu w duecie z niebiańsko lekkim musem czekolad...

Przepis
Średni Do 40 min
Wyborne tiramisu w duecie z niebiańsko lekkim musem czekoladowym z dużą ilością kakao, figą i świeżą miętą

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Batoniki śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Batoniki śniadaniowe

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Blok czekoladowy z paluszkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Bułeczki dyniowe z kakaowymi powidłami

Przepis
Średni Do 2 godz
Bułeczki dyniowe z kakaowymi powidłami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!