Lody kakaowo-bananowe z ziarnami kakaowca
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Lody kakaowo-bananowe z ziarnami kakaowca](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975859329.jpeg&w=3840&q=75)
Proste i pyszne lody kakaowo- bananowe w wersji superfoodowej- czyli zdrowej. Można je bardzo szybko przygotować w domu, kiedy tylko ma się na nie ochotę. Bez dodatku mleka, cukru i jaj.
2
3.5 / 4
Proste i pyszne lody kakaowo- bananowe w wersji superfoodowej- czyli zdrowej. Można je bardzo szybko przygotować w domu, kiedy tylko ma się na nie ochotę. Bez dodatku mleka, cukru i jaj.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
4 szt. banan
30 g kakao decomorreno
35 g masło migdałowe
1 łyżecz. maca
3 szczyp. sól himalajska
2 łyżka kruszone ziarna kakaowca
Przygotowanie
Banany obierz i pokrój w talarki. Włóż do szczelnie zamykanego worka lub pojemnika i przełóż do zamrażarki na minimum 4 godziny, a najlepiej na całą noc.
Wyjmij zamrożone banany i wsyp do malaksera lub blendera, możesz również użyć blendera ręcznego. Dodaj wszystkie pozostałe składniki: masło migdałowe, macę oraz kakao i sól. Miksuj, aż powstanie gładki gęsty krem (im krócej, tym lody będą bardziej zmrożone).
Przełóż do pucharków. Podawaj posypane ziarnem kakaowca oraz ulubionymi owocami.
Kategorie
Alergeny
Orzechy ziemne