Lody kakaowe na patyku
decomorreno
Ukrop leje się z nieba, słupek rtęci rośnie w górę, czyli najwyższy czas, aby się ochłodzić. Sprawdzoną i uwielbianą przez wszystkich metodą są oczywiście lody! Poznajcie wyjątkowy przepis - kakaowe lody na patyku z dodatkiem truskawek i awokado.
2
4 / 1
Ukrop leje się z nieba, słupek rtęci rośnie w górę, czyli najwyższy czas, aby się ochłodzić. Sprawdzoną i uwielbianą przez wszystkich metodą są oczywiście lody! Poznajcie wyjątkowy przepis - kakaowe lody na patyku z dodatkiem truskawek i awokado.
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
35 g kakao decomorreno
1 szt. banan
1 szt. awokado
250 g truskawki
250 mleczko kokosowe
Przygotowanie
Banana i awokado (powinny być dojrzałe) kroimy na kawałki wkładamy do miski. Dodajemy mleko kokosowe i kakao. Miksujemy na gładką masę za pomocą blendera.
Umyte truskawki kroimy na płaskie kawałki. Wykładamy nimi foremkę do lodów (lody możemy również wlać do prostokątnej formy). Zalewamy foremki masą kakaową. Wkładamy patyki. Zamrażamy. Przed podaniem wyciągamy kilka minut wcześniej.