Lody kakaowe na patyku

decomorreno
Lody kakaowe na patyku

2

4 / 1

Ukrop leje się z nieba, słupek rtęci rośnie w górę, czyli najwyższy czas, aby się ochłodzić. Sprawdzoną i uwielbianą przez wszystkich metodą są oczywiście lody! Poznajcie wyjątkowy przepis - kakaowe lody na patyku z dodatkiem truskawek i awokado.

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

35 g kakao decomorreno

1 szt. banan

1 szt. awokado

250 g truskawki

250 mleczko kokosowe

Przygotowanie


1

Banana i awokado (powinny być dojrzałe) kroimy na kawałki wkładamy do miski. Dodajemy mleko kokosowe i kakao. Miksujemy na gładką masę za pomocą blendera.

2

Umyte truskawki kroimy na płaskie kawałki. Wykładamy nimi foremkę do lodów (lody możemy również wlać do prostokątnej formy). Zalewamy foremki masą kakaową. Wkładamy patyki. Zamrażamy. Przed podaniem wyciągamy kilka minut wcześniej.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

162

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły