Lody jagodowo – jogurtowe na patyku
maspexdigital
Dla miłośników niecodziennych rozwiązań przygotowaliśmy przepis na lody jagodowo – jogurtowe na patyku będące połączeniem Dżemu jagodowego Łowicz z mlekiem, jogurtem greckim i nutą miodu. Wystarczy przekładać warstwami dżem i wymieszane pozostałe składniki, a po zamarznięciu otrzymamy pyszną mozaikę. W upalne dni wypróbuj nasz przepis na lody jagodowo – jogurtowe na patyku!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
137
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Dla miłośników niecodziennych rozwiązań przygotowaliśmy przepis na lody jagodowo – jogurtowe na patyku będące połączeniem Dżemu jagodowego Łowicz z mlekiem, jogurtem greckim i nutą miodu. Wystarczy przekładać warstwami dżem i wymieszane pozostałe składniki, a po zamarznięciu otrzymamy pyszną mozaikę. W upalne dni wypróbuj nasz przepis na lody jagodowo – jogurtowe na patyku!
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 opak. dżem jagodowy łowicz
400 jogurt grecki
0.75 szkl. mleko
1 łyżka miód
Przygotowanie
W misce wymieszaj jogurt, z miodem oraz mlekiem.
Do foremek na lody wykładaj na przemian warstwy owocowe oraz jogurtowe.
Za pomocą patyczka zamieszaj warstwy wewnątrz foremki, tak aby powstała mozaika.
Włóż lody do zamrażarki na noc. Na kilka minut przed podaniem wyjmij lody z zamrażarki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
137
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.