Lody jagodowo – jogurtowe na patyku

maspexdigital
Lody  jagodowo – jogurtowe  na patyku

0

0 / 0

Dla miłośników niecodziennych rozwiązań przygotowaliśmy przepis na lody jagodowo – jogurtowe na patyku będące połączeniem Dżemu jagodowego Łowicz z mlekiem, jogurtem greckim i nutą miodu. Wystarczy przekładać warstwami dżem i wymieszane pozostałe składniki, a po zamarznięciu otrzymamy pyszną mozaikę. W upalne dni wypróbuj nasz przepis na lody jagodowo – jogurtowe na patyku!

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 opak. dżem jagodowy łowicz

400 jogurt grecki

0.75 szkl. mleko

1 łyżka miód

Przygotowanie


1

W misce wymieszaj jogurt, z miodem oraz mlekiem.

2

Do foremek na lody wykładaj na przemian warstwy owocowe oraz jogurtowe.

3

Za pomocą patyczka zamieszaj warstwy wewnątrz foremki, tak aby powstała mozaika.

4

Włóż lody do zamrażarki na noc. Na kilka minut przed podaniem wyjmij lody z zamrażarki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

137

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły