Lody jagodowo – jogurtowe na patyku

maspexdigital
Lody  jagodowo – jogurtowe  na patyku

Średnia 0 / 0

Oceń!

Dla miłośników niecodziennych rozwiązań przygotowaliśmy przepis na lody jagodowo – jogurtowe na patyku będące połączeniem Dżemu jagodowego Łowicz z mlekiem, jogurtem greckim i nutą miodu. Wystarczy przekładać warstwami dżem i wymieszane pozostałe składniki, a po zamarznięciu otrzymamy pyszną mozaikę. W upalne dni wypróbuj nasz przepis na lody jagodowo – jogurtowe na patyku!

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 opak. dżem jagodowy łowicz

400 jogurt grecki

0.75 szkl. mleko

1 łyżka miód

Przygotowanie


W misce wymieszaj jogurt, z miodem oraz mlekiem.

Do foremek na lody wykładaj na przemian warstwy owocowe oraz jogurtowe.

Za pomocą patyczka zamieszaj warstwy wewnątrz foremki, tak aby powstała mozaika.

Włóż lody do zamrażarki na noc. Na kilka minut przed podaniem wyjmij lody z zamrażarki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

137

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły