Lody grejpfrut pomelo

maspexdigital
Lody grejpfrut pomelo

0

0 / 0

Idealne rozwiązanie na upalne dni tego lata, czyli lody z naszego syropu o smaku grejpfrut pomelo na bazie mleka kokosowego z dodatkiem płatków kokosowych. Przygotuj je zgodnie z przepisem i ciesz się smakiem słodkiego orzeźwienia, które w dodatku jest w 100% wegańskie.

3

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.20 opak. syrop o smaku grajpfrut pomelo łowicz

400 mleko kokosowe 20-22% tł

20 g płatki kokosowe

Przygotowanie


1

Mleko kokosowe wlej do garnka i gotuj przez kilkanaście minut, ciągle mieszając.

2

Zdejmij z kuchenki i dodaj około 80 ml syropu. Wymieszaj i odstaw do wystygnięcia.

3

Podpraż na suchej patelni płatki kokosowe, tak aby stały się lekko brązowe i chrupiące. Przesyp do miski i pozostaw do wystygnięcia.

4

Do formy na lody wsyp płatki kokosowe, następnie wlej masę na lody. Wstaw na 20 minut do zamrażarki.

5

Wymieszaj 150 ml syropu z 150 ml wody. Wyciągnij formę z lodami z zamrażarki, włóż patyczki i wlej rozcieńczony syrop.

6

Włóż na całą noc do zamrażarki, aby lody całkowicie zamarzły.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły