Lody grejpfrut pomelo
maspexdigital
0
0 / 0
0
Idealne rozwiązanie na upalne dni tego lata, czyli lody z naszego syropu o smaku grejpfrut pomelo na bazie mleka kokosowego z dodatkiem płatków kokosowych. Przygotuj je zgodnie z przepisem i ciesz się smakiem słodkiego orzeźwienia, które w dodatku jest w 100% wegańskie.
3
Składniki
480 min
Przygotowanie
?
Kcal/porcja
Składniki
6 porcji
Składniki
0.20 opak. syrop o smaku grajpfrut pomelo łowicz
400 mleko kokosowe 20-22% tł
20 gr płatki kokosowe
Przygotowanie
Mleko kokosowe wlej do garnka i gotuj przez kilkanaście minut, ciągle mieszając.
Zdejmij z kuchenki i dodaj około 80 ml syropu. Wymieszaj i odstaw do wystygnięcia.
Podpraż na suchej patelni płatki kokosowe, tak aby stały się lekko brązowe i chrupiące. Przesyp do miski i pozostaw do wystygnięcia.
Do formy na lody wsyp płatki kokosowe, następnie wlej masę na lody. Wstaw na 20 minut do zamrażarki.
Wymieszaj 150 ml syropu z 150 ml wody. Wyciągnij formę z lodami z zamrażarki, włóż patyczki i wlej rozcieńczony syrop.
Włóż na całą noc do zamrażarki, aby lody całkowicie zamarzły.