Łódeczki ziemniaczane

m7
Łódeczki ziemniaczane

0

0 / 0

Coś na przystawkę - ziemniaczek, boczek i żółty ser :-)

3

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

3 szt. plastry boczku

3 szt. ziemniaki

1.50 łyżka żółty ser

Przygotowanie


1

Ziemniaki dokładnie myjemy. Kroimy na pół i gotujemy w osolonej wodzie, aż będą miękkie (ale nie wolno rozgotować). Boczek podsmażamy na patelni i kroimy w kostkę.

2

Gotowe ziemniaki przekładamy na blachę wyłożoną folią aluminiową, wydrążamy środek (nie musi być to zrobione super dokładnie) i układamy boczek wymieszany z serem. Zapiekamy w piekarniku, aż ser się rozpuści. Podajemy z ketchupem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

166

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

24

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły