Łódeczki z parówek z jajkiem

kontakt_2
Łódeczki z parówek z jajkiem

0

5 / 1

Masz małego niejadka w domu? Z ketchupem Kotlin i naszym przepisem z pewnością zachęcisz malucha do jedzenia. Łódeczka z parówki, w której dryfuje jajko to pyszny strzał w dziesiątkę! Wykorzystaj świeże warzywa i ulubione dodatki dziecka, aby stworzyć zdrowy obraz na talerzu.

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. parówki

2 szt. jajko kurze całe

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. szczypiorek

6 plaster ogórek zielony

1 łyżka masło klarowane

1 opak. ketchup kotlinek

2 szt. wykałaczki

Przygotowanie


1

Parówki naciąć nożem w środku, zostawiając końce nie rozcięte, lekko rozchylić- można pomóc sobie wykałaczką- i ułożyć na rozgrzanej patelni.

2

W środek parówek wbić jajka, doprawić solą, pieprzem, zakryć przykrywką i smażyć do momentu, aż jajka z wierzchu się zetną.

3

Z ogórka i wykałaczki zrobić maszt. Posypać szczypiorem. Podawać z ketchupem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

391

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

37

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły