Limonkowo-cytrynowy sernik bez pieczenia

maspexdigital
Limonkowo-cytrynowy sernik bez pieczenia

0

0 / 0

Rodzina ma jutro wpaść z wizytą, a tobie zepsuł się piekarnik? Spieszymy z pomocą przedstawiając przepis na limonkowo-cytrynowy sernik bez pieczenia. Wystarczy do tego ser twarogowy, śmietanka 36%, ciastka typu digestive, trochę żelatyny, masła i ciepłej wody oraz oczywiście syrop limonkowo-cytrynowy Łowicz. Po nocnym schłodzeniu limonkowo-cytrynowy sernik będzie gotowy na powitanie gości.

7

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.30 opak. syrop limonkowo-cytrynowy łowicz

1 kg ser twarogowy

400 g śmietanka 36%

5 łyżeczka żelatyna

80 ciepła woda

180 g ciastka typu digestive

115 g masło

Przygotowanie


1

Ciastka włóż do woreczka strunowego. Przy pomocy wałka pokrusz je na drobny pył. Następnie wymieszaj z roztopionym, schłodzonym masłem

2

Wsyp do formy i dociskając łyżką wyrównaj powierzchnię. Schowaj do lodówki na czas przygotowania masy sernikowej.

3

Ser wyciągnij godzinę wcześniej z lodówki. Wymieszaj go z syropem (około 150 ml, zależy od preferencji smakowych ).

4

Żelatynę zalej ciepłą (nie wrzącą) wodą, wymieszaj dokładnie. Dodaj do sernika.

5

Śmietankę ubij i delikatnie wymieszaj z masą sernikową. Gotową masę wyłóż na schłodzony spód. Przykryj szczelnie i włóż na całą noc do lodówki. Podawaj gdy dobrze stężeje.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły