Likier pigwowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Likier pigwowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973831742.jpeg&w=3840&q=75)
Pigwa to niesamowity owoc. W połączeniu z alkoholem możemy otrzymać znakomitą pigwówkę. Najlepszy likier, gdy odstoi.
1
0 / 0
Pigwa to niesamowity owoc. W połączeniu z alkoholem możemy otrzymać znakomitą pigwówkę. Najlepszy likier, gdy odstoi.
3
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
1 kg owoce pigwy
1 kg cukier
1 l wódka
Przygotowanie
1
Pigwę wyszorować ,pokroić na ćwiartki.Wrzucic do dużego słoja.
2
żasypujemy cukrem.Odstawiamy na 2 tygodnie-co kilka dni wstrzasamy słojem.Po tym czasie odcedzamy i dolewamy wódki.