Likier pigwowy

m7
Likier  pigwowy

1

0 / 0

Pigwa to niesamowity owoc. W połączeniu z alkoholem możemy otrzymać znakomitą pigwówkę. Najlepszy likier, gdy odstoi.

3

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 kg owoce pigwy

1 kg cukier

1 l wódka

Przygotowanie


1

Pigwę wyszorować ,pokroić na ćwiartki.Wrzucic do dużego słoja.

2

żasypujemy cukrem.Odstawiamy na 2 tygodnie-co kilka dni wstrzasamy słojem.Po tym czasie odcedzamy i dolewamy wódki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

343

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

57

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły