Likier Malibu
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Likier Malibu](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F5892-1702057895287.jpeg&w=3840&q=75)
To mleczno-kokosowy likier, doskonały sam jak również jako drink z mlekiem czy coca-colą.
1
0 / 0
To mleczno-kokosowy likier, doskonały sam jak również jako drink z mlekiem czy coca-colą.
4
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
0.50 l wódka
1 szt. mleko zagęszczone niesłodzone
1 szt. mleko zagęszczone słodzone
15 dag. wiórki kokosowe
Przygotowanie
Wiórki wsypać do 1,5l słoja, zalać wódką i odstawić na kilka dni (ok.5dni do tygodnia) żeby alkohol przeszedł kokosem;) Alkohol ma być szczelnie zamknięty żeby nie wywietrzał;) od czasu do czasu wstrząsnąć. Po kilku dniach wiórki odsączyć przez gazę. Oba rodzaje mleka w osobnym naczyniu połączyć ze sobą, po czym wymieszać z płynem alkoholowym.
Przechowywać w lodówce. Podawać schłodzone.
p.s. Odsączone wiórki nie wyrzucać! Można je wykorzystać do ciasta lub zrobić trufelki kokosowe.
Z podanej ilości składników wychodzi ponad litr kokosowego likieru.