0

Składniki

0.25 Opakowania
ingridient
makaron pióra Lubella
1 Sztuka
sałata
1 Sztuka
pomidory malinowe
2 Łyżki
Oliwki zielone marynowane
2 Łyżki
kukurydza konserwowa

Grillowana pierś z kurczaka:

0.5 Sztuki
pierś kurczaka
1 Łyżeczka
Słodka papryka w proszku
1 Łyżeczka
zioła prowansalskie
2 Łyżeczki
olej słonecznikowy
1 Szczypta
Sól i świeżo mielony czarny pieprz
1 Opakowanie
ingridient
tymbark jabłko brzoskwinia

Sos winegret:

4 Łyżki
Olej lniany
1 Łyżeczka
sok z cytryny
1 Łyżeczka
musztarda
1 Szczypta
Pieprz, sól do smaku
1 Łyżeczka
miód
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pierś z kurczaka skrapiamy olejem i posypujemy wszystkimi przyprawami. Następnie smażymy na patelni grillowej ok. 15 minut.
  2. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy. Wszystkie warzywa kroimy wedle upodobań.
  3. Na dno słoika wlewamy sos. Następnie dodajemy najbardziej twarde warzywa np. oliwki, kukurydza. Następnie wsypujemy makaron, kurczaka, pomidory i na wierzch sałatę. Smacznego!

Opis

Kiedy moja córka rozpoczęła naukę w liceum codziennie znikała z domu na 10 godzin. Chciałam aby zawsze miała pożywny posiłek, więc zaczęłam przygotowywać dla Niej sałatkę w słoiku. Po tygodniu już większość kolegów z klasy nosiło słoiki, po miesiącu już cała szkoła, a nawet nauczyciele. Teraz to córa przygotowuje sałatki dla mnie i to coraz bardziej wymyślne. Ja chciałam pokazać podstawową wersję, która jest pyszna i możemy do niej dodać na co tylko mamy ochotę.

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!