1

Składniki

1 Kilogram
tłuszcz
1 Szczypta
Aromat migdałowy
1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
3 Sztuki
jajko
50 Dekagramów
mąka
15 Dekagramów
cukier
15 Dekagramów
margaryna mleczna
10 Dekagramów
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, jajka, sól i margarynę oraz olejek migdałowy.
  2. Wyrobić miękkie ciasto i odstawić na 30 minut do lodówki.
  3. Ciasto rozwałkować na placek o grubości około 1cm.
  4. Łyżeczką wyciąć łezki.
  5. Smażyć na głębokim tłuszczu i jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.

Opis

Smaczne, podzielne ciasteczka

Podobne przepisy

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Ciasteczka owsiane z dżemem

Przepis
Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Gwiazdkowy torcik

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kakaowe Pancakes

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Kakaowe serca

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!