Letnie czekoladowe „serniczki” wegańskie bez pieczenia

decomorreno
Letnie czekoladowe „serniczki” wegańskie bez pieczenia

0

5 / 1

Mmmm… czekoladowo-orzechowe pychotki! Delikatny, a także wegański deser bez pieczenia, można podawać o każdej porze dnia i nocy. Lekkość serniczków oraz wyjątkowy smak to atuty, które z pewnością Cię zachwycą.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

120 g orzechy pekan

155 g daktyle

25 g kakao decomorreno

0.75 łyżeczka sól

180 g orzechy nerkowca

120 g krem kokosowy

85 g olej kokosowy

4 łyżeczka syrop klonowy

45 g kakao decomorreno

1 szcz. sól

Przygotowanie


1

Daktyle oraz orzechy nerkowca zalej ciepłą wodą i odstaw na minimum 2 godziny. Odsącz daktyle i zblenduj na lepką masę wraz z orzechami pekan, kakao i szczyptą soli. Wyłóż masę do foremek, następnie włóż do lodówki do schłodzenia.

2

Rozpuść olej kokosowy. Odsącz orzechy nerkowca, dodaj pozostałe składniki na masę czekoladową i zblenduj - w razie potrzeby dodaj odrobinę więcej mleka kokosowego, aby uzyskać całkowicie kremową konsystencję.

3

Na spodzie ułóż po jednej malinie, zalej masą z nerkowców i włóż do lodówki. Schładzaj 2-3 godziny, najlepiej całą noc. Przed podaniem dodaj dodatkowe maliny lub inne ulubione owoce.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły