Letnie czekoladowe „serniczki” wegańskie bez pieczenia
decomorreno
Mmmm… czekoladowo-orzechowe pychotki! Delikatny, a także wegański deser bez pieczenia, można podawać o każdej porze dnia i nocy. Lekkość serniczków oraz wyjątkowy smak to atuty, które z pewnością Cię zachwycą.
0
5 / 1
Mmmm… czekoladowo-orzechowe pychotki! Delikatny, a także wegański deser bez pieczenia, można podawać o każdej porze dnia i nocy. Lekkość serniczków oraz wyjątkowy smak to atuty, które z pewnością Cię zachwycą.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
16 porcji
Składniki
120 g orzechy pekan
155 g daktyle
25 g kakao decomorreno
0.75 łyżecz. sól
180 g orzechy nerkowca
120 g krem kokosowy
85 g olej kokosowy
4 łyżecz. syrop klonowy
45 g kakao decomorreno
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Daktyle oraz orzechy nerkowca zalej ciepłą wodą i odstaw na minimum 2 godziny. Odsącz daktyle i zblenduj na lepką masę wraz z orzechami pekan, kakao i szczyptą soli. Wyłóż masę do foremek, następnie włóż do lodówki do schłodzenia.
Rozpuść olej kokosowy. Odsącz orzechy nerkowca, dodaj pozostałe składniki na masę czekoladową i zblenduj - w razie potrzeby dodaj odrobinę więcej mleka kokosowego, aby uzyskać całkowicie kremową konsystencję.
Na spodzie ułóż po jednej malinie, zalej masą z nerkowców i włóż do lodówki. Schładzaj 2-3 godziny, najlepiej całą noc. Przed podaniem dodaj dodatkowe maliny lub inne ulubione owoce.