Letni torcik

decomorreno
Letni torcik

0

5 / 2

Delikatny lekki torcik kakaowo - owocowy to doskonała propozycja na przyjęcia w ogrodzie oraz słodki dodatek do kawy w letnie gorące popołudnia. Nasz torcik zachwyca smakiem i doskonałą prezencją. My jesteśmy nim całkowicie oczarowani! A czy Ty dasz się skusić tej wyjątkowej przyjemności?

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

300 g ciastka kruche

125 masło roztopione

1 szt. galaretka malinowa

200 wrzątek

350 g jogurt grecki

1 szkl. maliny

1 szt. galaretka wiśniowa

200 wrzątek

350 jogurt grecki

1 szkl. jeżyny

225 g mascarpone

200 śmietanka kremowa 30%

2 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka cukier puder

Przygotowanie


1

Wrzątek wlej do dwóch szklanek, wsyp do każdej po galaretce i dokładnie rozmieszaj. Odstaw do przestudzenia.

2

Zblenduj ciastka wraz z rozpuszczonym masłem. Masę przełóż do formy wyłożone papierem do pieczenia. Włóż formę do lodówki.

3

W tym czasie zblenduj lekko maliny (oprócz malin możesz dodac również owoce czerwonej porzeczki) - mogą zostać kawałki owoców.

4

Do zblendowanych owoców dodaj przestudzoną galaretkę. Następnie dodaj jogurt, wymieszaj i przelej do formy. Włóż ponownie do lodówki.

5

W wysokiej misce ubij śmietankę wraz z mascarpone, dodaj kakao oraz cukier i wymieszaj. Odstaw do lodówki.

6

Przygotuj kolejną warstwę owocową, zblenduj jeżyny (mogą być również borówki/jagody) z galaretką. Dodaj jogurt i wymieszaj, następnie delikatnie przelej całość do formy (forma 24 cm).

7

Włóż do schłodzenia, gdy masa się zetnie wyłóż na wierzch warstwę czekoladową. Udekoruj owocami, podawaj dobrze schłodzone. Smacznego!

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Gluten

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły