Letni torcik
decomorreno
Delikatny lekki torcik kakaowo - owocowy to doskonała propozycja na przyjęcia w ogrodzie oraz słodki dodatek do kawy w letnie gorące popołudnia. Nasz torcik zachwyca smakiem i doskonałą prezencją. My jesteśmy nim całkowicie oczarowani! A czy Ty dasz się skusić tej wyjątkowej przyjemności?
0
5 / 2
Delikatny lekki torcik kakaowo - owocowy to doskonała propozycja na przyjęcia w ogrodzie oraz słodki dodatek do kawy w letnie gorące popołudnia. Nasz torcik zachwyca smakiem i doskonałą prezencją. My jesteśmy nim całkowicie oczarowani! A czy Ty dasz się skusić tej wyjątkowej przyjemności?
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
300 g ciastka kruche
125 masło roztopione
1 szt. galaretka malinowa
200 wrzątek
350 g jogurt grecki
1 szkl. maliny
1 szt. galaretka wiśniowa
200 wrzątek
350 jogurt grecki
1 szkl. jeżyny
225 g mascarpone
200 śmietanka kremowa 30%
2 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka cukier puder
Przygotowanie
Wrzątek wlej do dwóch szklanek, wsyp do każdej po galaretce i dokładnie rozmieszaj. Odstaw do przestudzenia.
Zblenduj ciastka wraz z rozpuszczonym masłem. Masę przełóż do formy wyłożone papierem do pieczenia. Włóż formę do lodówki.
W tym czasie zblenduj lekko maliny (oprócz malin możesz dodac również owoce czerwonej porzeczki) - mogą zostać kawałki owoców.
Do zblendowanych owoców dodaj przestudzoną galaretkę. Następnie dodaj jogurt, wymieszaj i przelej do formy. Włóż ponownie do lodówki.
W wysokiej misce ubij śmietankę wraz z mascarpone, dodaj kakao oraz cukier i wymieszaj. Odstaw do lodówki.
Przygotuj kolejną warstwę owocową, zblenduj jeżyny (mogą być również borówki/jagody) z galaretką. Dodaj jogurt i wymieszaj, następnie delikatnie przelej całość do formy (forma 24 cm).
Włóż do schłodzenia, gdy masa się zetnie wyłóż na wierzch warstwę czekoladową. Udekoruj owocami, podawaj dobrze schłodzone. Smacznego!
Wideo z przygotowania przepisu
Kategorie
Alergeny
Laktoza
Gluten