Letni sernik limonkowy na zimno - Dzień Sernika

decomorreno
Letni sernik limonkowy na zimno - Dzień Sernika

0

0 / 0

Letnie delicje dla prawdziwych smakoszy. W tym deserze przełamujemy subtelność sernika, kwaśną limonką. Dla bogatszego smaku, w spodzie ciasta znajdują się wiórki kokosowe, a także prażone orzechy laskowe. Smacznego :)

8

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

160 g wiórki kokosowe

60 g orzechy laskowe prażone

2 łyżka kakao decomorreno

50 g cukier puder

750 g twaróg sernikowy

50 g cukier puder

3 łyżka żelatyna

200 g mleko kokosowe

Przygotowanie


1

Wiórki podpraż na suchej patelni. Przesyp do blendera, dodaj pozostałe składniki na spód i blenduj aż się połączą. Przełóż masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównaj. Włóż do lodówki do schłodzenia.

2

Żelatynę zalej 5 łyżkami wody i odstaw do napęcznienia.

3

Limonki umyj i osusz, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok.

4

Meko kokosowe podgrzej, dodaj żelatynę i wymieszaj aż się rozpuści całkowicie.

5

Twaróg wymieszaj z sokiem, skórką oraz cukrem oraz mlekiem kokosowym.

6

Przełóż masę twarogową na czekoladowy spód. Całość włóż do lodówki na kilka godzin aż całkowicie stężeje. Przed podaniem możesz udekorować kawałkami limonki lub listkami mięty.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

241

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły