Letni sernik bez pieczenia

decomorreno
Letni sernik bez pieczenia

0

3 / 2

Ciasto bez pieczenia? To możliwe! Przedstawiamy pomysł na letni sernik bez pieczenia z dodatkiem czereśni. Ciasto na zimo to idealne rozwiązanie dla wszystkich, którzy pragną nieco słodyczy w gorące dni!

8

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

180 g ciastka lu digestive

115 g masło

40 g kakao decomorreno

500 g serek mascarpone

400 śmietanka 36%

500 g czereśnie

115 g cukier puder

0.50 łyżeczka sól

Przygotowanie


1

Ciastka włóż do woreczka strunowego. Przy pomocy wałka pokrusz ciastka na drobny pył.

2

Wymieszaj pokruszone ciastka z roztopionym masłem. Wyłóż do formy i przyciskając wyrównaj dokładnie powierzchnie. Przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki.

3

Czereśnie umyj i osusz. Przekrój na połówki i wyciągnij pestki. Wyłóż wzdłuż brzegu formy, resztę pozostaw do wyłożenia na wierzch masy serowej. Przykryj ponownie folią i włóż do lodówki.

4

Wszystkie składniki na masę serową włóż do miski i ubij na gładką puszystą masę.

5

Wyłóż gotową masę na schłodzony spód i udekoruj pozostałymi czereśniami. Przykryj szczelnie i włóż na minimum 2 godziny do zamrażarki. Sernik wyciągnij na kilka minut przed podaniem.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły