Letni sernik bez pieczenia
decomorreno
Ciasto bez pieczenia? To możliwe! Przedstawiamy pomysł na letni sernik bez pieczenia z dodatkiem czereśni. Ciasto na zimo to idealne rozwiązanie dla wszystkich, którzy pragną nieco słodyczy w gorące dni!
0
3 / 2
Ciasto bez pieczenia? To możliwe! Przedstawiamy pomysł na letni sernik bez pieczenia z dodatkiem czereśni. Ciasto na zimo to idealne rozwiązanie dla wszystkich, którzy pragną nieco słodyczy w gorące dni!
8
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
180 g ciastka lu digestive
115 g masło
40 g kakao decomorreno
500 g serek mascarpone
400 śmietanka 36%
500 g czereśnie
115 g cukier puder
0.50 łyżecz. sól
Przygotowanie
Ciastka włóż do woreczka strunowego. Przy pomocy wałka pokrusz ciastka na drobny pył.
Wymieszaj pokruszone ciastka z roztopionym masłem. Wyłóż do formy i przyciskając wyrównaj dokładnie powierzchnie. Przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki.
Czereśnie umyj i osusz. Przekrój na połówki i wyciągnij pestki. Wyłóż wzdłuż brzegu formy, resztę pozostaw do wyłożenia na wierzch masy serowej. Przykryj ponownie folią i włóż do lodówki.
Wszystkie składniki na masę serową włóż do miski i ubij na gładką puszystą masę.
Wyłóż gotową masę na schłodzony spód i udekoruj pozostałymi czereśniami. Przykryj szczelnie i włóż na minimum 2 godziny do zamrażarki. Sernik wyciągnij na kilka minut przed podaniem.