0

Składniki

43.33 Grama
ingridient
Kakao DecoMorreno
195 Gramów
Ciastka LU Digestive
124.58 Grama
masło
541.67 Grama
serek mascarpone
433.33 Mililitra
Śmietanka 36%
541.67 Grama
Czereśnie
124.58 Grama
cukier puder
0.54 Łyżeczki
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciastka włóż do woreczka strunowego. Przy pomocy wałka pokrusz ciastka na drobny pył.
  2. Wymieszaj pokruszone ciastka z roztopionym masłem. Wyłóż do formy i przyciskając wyrównaj dokładnie powierzchnie. Przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki.
  3. Czereśnie umyj i osusz. Przekrój na połówki i wyciągnij pestki. Wyłóż wzdłuż brzegu formy, resztę pozostaw do wyłożenia na wierzch masy serowej. Przykryj ponownie folią i włóż do lodówki.
  4. Wszystkie składniki na masę serową włóż do miski i ubij na gładką puszystą masę.
  5. Wyłóż gotową masę na schłodzony spód i udekoruj pozostałymi czereśniami. Przykryj szczelnie i włóż na minimum 2 godziny do zamrażarki. Sernik wyciągnij na kilka minut przed podaniem.

Podobne przepisy

Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Łatwy Ponad 3 godz
Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Ciastka szachownica

Łatwy Do 3 godz
Ciastka szachownica

Ciasto z kakaowym musem

Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kakaowym musem

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Kakaowe lodowe kanapki

Łatwy Do 2 godz
Kakaowe lodowe kanapki

Kakaowe profiterole

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe profiterole

Kakaowe serca

Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!