Letni rosołek
m7
Rosół z warzywami to super pomysł na nieco inną wersję tej popularnej zupy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
422
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
60
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Rosół z warzywami to super pomysł na nieco inną wersję tej popularnej zupy.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 l bulion drobiowy
0.50 szt. kalafior
1 szt. brokuły
1 szt. marchew
20 dag. fasola szparagowa żółta
15 dag. groszek zielony
Przygotowanie
Kalafior i brokuł podzielić na różyczki, opłukać.
Fasolkę oczyścić, pociąć na kawałki.
Marchewkę obrać, pokroić w kostkę.
Warzywa zalać gorącym bulionem, gotować 20 min. Na ok. 6 min przed końcem gotowania wsypać groszek.