Letni rosołek

m7
Letni rosołek

0

0 / 0

Rosół z warzywami to super pomysł na nieco inną wersję tej popularnej zupy.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 l bulion drobiowy

0.50 szt. kalafior

1 szt. brokuły

1 szt. marchew

20 dag. fasola szparagowa żółta

15 dag. groszek zielony

Przygotowanie


1

Kalafior i brokuł podzielić na różyczki, opłukać.

2

Fasolkę oczyścić, pociąć na kawałki.

3

Marchewkę obrać, pokroić w kostkę.

4

Warzywa zalać gorącym bulionem, gotować 20 min. Na ok. 6 min przed końcem gotowania wsypać groszek.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

422

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

60

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły