Letni rosołek
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Letni rosołek](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F10323-1702058200521.jpeg&w=3840&q=75)
Rosół z warzywami to super pomysł na nieco inną wersję tej popularnej zupy.
0
0 / 0
Rosół z warzywami to super pomysł na nieco inną wersję tej popularnej zupy.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 l bulion drobiowy
0.50 szt. kalafior
1 szt. brokuły
1 szt. marchew
20 dag. fasola szparagowa żółta
15 dag. groszek zielony
Przygotowanie
1
Kalafior i brokuł podzielić na różyczki, opłukać.
2
Fasolkę oczyścić, pociąć na kawałki.
3
Marchewkę obrać, pokroić w kostkę.
4
Warzywa zalać gorącym bulionem, gotować 20 min. Na ok. 6 min przed końcem gotowania wsypać groszek.