Leszcz z piekarnika
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Leszcz z piekarnika](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973217024.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszna ryba na Wigilię lub na obiad rodzinny.
0
5 / 1
Pyszna ryba na Wigilię lub na obiad rodzinny.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. tymianek
1 szczyp. estragon
0.50 łyżecz. majeranek
0.50 łyżecz. czosnek
1 łyżecz. sól
1 szkl. cząber
2 szt. ryba
1 szkl. sok z cytryny
0.50 szt. sok pomarańczowy
3 łyżka oliwa
Przygotowanie
1
Ryby oczyścić. Składniki marynaty wymieszać i natrzeć marynatą ryby.
2
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i pozostawić na 2-3 godziny.
3
Przed wstawianiem do piekarnika podlać sokiem z pomarańczy.
4
Piec ok. 30 - 35 min w temp 180 st
5
Podawać z pieczarkami panierowanymi w jajku i bułce, smażonymi na oleju.