Leszcz z piekarnika

m7
Leszcz z piekarnika

0

5 / 1

Pyszna ryba na Wigilię lub na obiad rodzinny.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szcz. tymianek

1 szcz. estragon

0.50 łyżeczka majeranek

0.50 łyżeczka czosnek

1 łyżeczka sól

1 szkl. cząber

2 szt. ryba

1 szkl. sok z cytryny

0.50 szt. sok pomarańczowy

3 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Ryby oczyścić. Składniki marynaty wymieszać i natrzeć marynatą ryby.

2

Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i pozostawić na 2-3 godziny.

3

Przed wstawianiem do piekarnika podlać sokiem z pomarańczy.

4

Piec ok. 30 - 35 min w temp 180 st

5

Podawać z pieczarkami panierowanymi w jajku i bułce, smażonymi na oleju.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły