Leszcz z piekarnika

m7
Leszcz z piekarnika

0

5 / 1

Pyszna ryba na Wigilię lub na obiad rodzinny.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szczyp. tymianek

1 szczyp. estragon

0.50 łyżecz. majeranek

0.50 łyżecz. czosnek

1 łyżecz. sól

1 szkl. cząber

2 szt. ryba

1 szkl. sok z cytryny

0.50 szt. sok pomarańczowy

3 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Ryby oczyścić. Składniki marynaty wymieszać i natrzeć marynatą ryby.

2

Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i pozostawić na 2-3 godziny.

3

Przed wstawianiem do piekarnika podlać sokiem z pomarańczy.

4

Piec ok. 30 - 35 min w temp 180 st

5

Podawać z pieczarkami panierowanymi w jajku i bułce, smażonymi na oleju.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

154

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

30

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły