Leniwe pierogi z cynamonem

m7
Leniwe pierogi z cynamonem

0

0 / 0

Leniwe pierogi na słodko, posypane cynamonem

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. cynamon

1 szczyp. sól

1 szt. jajko

2 łyżka mąka pszenna tortowa

1 łyżka mąka ziemniaczana

2 łyżka masło

2 łyżka cukier

25 dag. ser biały

Przygotowanie


1

Wsypać mąkę (pszenną i ziemniaczaną) na stolnicę, dodać przegnieciony przez praskę ser, jajko.

2

Szybko ciasto zawalać, rozwałkować na grubość 1,5 cm, pokroić w kostkę.

3

Gotować w osolonej wodzie przez 3 minuty od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię.

4

Podawać z roztopionym masłem, posypać cynamonem i cukrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

409

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

29

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły