Leniwe pierogi z cynamonem
m7
Leniwe pierogi na słodko, posypane cynamonem
Wartości odżywcze na porcję
Energia
409
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Leniwe pierogi na słodko, posypane cynamonem
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. cynamon
1 szczyp. sól
1 szt. jajko
2 łyżka mąka pszenna tortowa
1 łyżka mąka ziemniaczana
2 łyżka masło
2 łyżka cukier
25 dag. ser biały
Przygotowanie
Wsypać mąkę (pszenną i ziemniaczaną) na stolnicę, dodać przegnieciony przez praskę ser, jajko.
Szybko ciasto zawalać, rozwałkować na grubość 1,5 cm, pokroić w kostkę.
Gotować w osolonej wodzie przez 3 minuty od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię.
Podawać z roztopionym masłem, posypać cynamonem i cukrem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
409
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.