Leniwe pierogi z cynamonem
m7
Leniwe pierogi na słodko, posypane cynamonem
0
0 / 0
Leniwe pierogi na słodko, posypane cynamonem
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szcz. cynamon
1 szcz. sól
1 szt. jajko
2 łyżka mąka pszenna tortowa
1 łyżka mąka ziemniaczana
2 łyżka masło
2 łyżka cukier
25 dek. ser biały
Przygotowanie
1
Wsypać mąkę (pszenną i ziemniaczaną) na stolnicę, dodać przegnieciony przez praskę ser, jajko.
2
Szybko ciasto zawalać, rozwałkować na grubość 1,5 cm, pokroić w kostkę.
3
Gotować w osolonej wodzie przez 3 minuty od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię.
4
Podawać z roztopionym masłem, posypać cynamonem i cukrem.