Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Leniwe kluseczki robiłam zawsze z białego sera, dodatek ziemniaków wydawał mi sie herezją. No i zawsze na słodko, posypane cukrem albo masełkiem. A dziś wszystko na odwrót... Dodałam ziemniaczki, polałam zrumienioną cebulką... pycha. Takie "leniwe kopytka"? No i jeszcze jedno- lubię, kiedy te kluseczki nie są twarde, muszą takie delikatne i mięciutkie, dlatego dodaję mało mąki. Ale wiem, że tyle przepisów ile kucharzących, nawet ja sama robię je różnie w zależności od nastroju. A no i niewątpliwie to bardzo nostalgiczne danie... kto nie pamięta barów mlecznych albo maminych leniwych?
250 | Gramów |
Biały serek
|
|
250 | Gramów |
ziemniaki
|
|
1 | Sztuka | ||
1 | Sztuka |
jaja kurze całe
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |