Lemon pasta

Tiktok
Lemon pasta

0

0 / 0

Lemon pasta to orzeźwiające i lekkie danie. Delikatny sos na bazie soku z cytryny i masła nadaje potrawie świeżości i lekkiej kwaskowatości. Ten prosty przepis idealnie sprawdzi się na ciepłe dni, kiedy chcemy cieszyć się pełnią sezonowego smaku.

8

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron spaghetti lubella

25 g masło

2 szt. ząbki czosnku

1 szt. skórka z jednej cytryny

1 łyżka sok z cytryny

80 g ser pecorino romano

1 szczyp. pieprz czerwony

1 pęcz. natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie


1

Makaron Lubella ugotuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.

2

Masło rozpuść na patelni.

3

Dodaj skórkę z cytryny, czosnek, a następnie sok z cytryny.

4

Dodaj ugotowany makaron i ser pecorino romano.

5

Posyp czerwonym pieprzem i posiekaną świeżą pietruszką do dekoracji.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły