Lemon pasta
Tiktok
Lemon pasta to orzeźwiające i lekkie danie. Delikatny sos na bazie soku z cytryny i masła nadaje potrawie świeżości i lekkiej kwaskowatości. Ten prosty przepis idealnie sprawdzi się na ciepłe dni, kiedy chcemy cieszyć się pełnią sezonowego smaku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Lemon pasta to orzeźwiające i lekkie danie. Delikatny sos na bazie soku z cytryny i masła nadaje potrawie świeżości i lekkiej kwaskowatości. Ten prosty przepis idealnie sprawdzi się na ciepłe dni, kiedy chcemy cieszyć się pełnią sezonowego smaku.
8
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron spaghetti lubella
25 g masło
2 szt. ząbki czosnku
1 szt. skórka z jednej cytryny
1 łyżka sok z cytryny
80 g ser pecorino romano
1 szczyp. pieprz czerwony
1 pęcz. natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie
Makaron Lubella ugotuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
Masło rozpuść na patelni.
Dodaj skórkę z cytryny, czosnek, a następnie sok z cytryny.
Dodaj ugotowany makaron i ser pecorino romano.
Posyp czerwonym pieprzem i posiekaną świeżą pietruszką do dekoracji.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.