3

Składniki

0.5 Kostki
bulion warzywny
450 Gramów
Mieszanka warzywna
200 Gramów
Fasola szparagowa
150 Gramów
Ryż brązowy
2 Sztuki
pierś kurczaka
3 Łyżki
curry
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piersi z kurczaka umyć, pokroić w kosteczkę.
  2. wrzucić je na rozgrzaną patelnie, podsmażyć (ok.10minut), mieszać żeby się nie przypaliły, można podlać kilka łyżkami wody.
  3. na patelnię wsypać ryż. Podsmażać go razem z piersiami 5 minut.
  4. w 100ml wody rozpuścić pół kostki bulionu warzywnego, wymieszać i wlać na patelnię.
  5. po 10 minutach dodać warzywa. Dusić kilka minut.

Opis

Pyszne, niskokaloryczne i sycące danie, na dodatek z rodzaju "jednogarnkowych"

Podobne przepisy

Leczo z cebuli

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Piersi z kurczaka w szynce duszone w pomidorach

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi z kurczaka w szynce duszone w pomidorach

Smakowita potrawka ryżowa. Biedronka ketchupowa z jajkiem s...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Smakowita potrawka ryżowa. Biedronka ketchupowa z jajkiem sadzonym i wyśmienitą sałatką!

Pyzy z mięsem babci Helenki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pyzy z mięsem babci Helenki

Szaszłyki z indyka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Szaszłyki z indyka

Makaron z fasolką szparagową i pomidorami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron z fasolką szparagową i pomidorami

Dietetyczny bigos z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dietetyczny bigos z młodej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!