3

Składniki

0.5 Kostki
bulion warzywny
450 Gramów
Mieszanka warzyw
200 Gramów
Fasola szparagowa
150 Gramów
Ryż brązowy
2 Sztuki
pierś kurczaka
3 Łyżki
curry
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Piersi z kurczaka umyć, pokroić w kosteczkę.
  2. wrzucić je na rozgrzaną patelnie, podsmażyć (ok.10minut), mieszać żeby się nie przypaliły, można podlać kilka łyżkami wody.
  3. na patelnię wsypać ryż. Podsmażać go razem z piersiami 5 minut.
  4. w 100ml wody rozpuścić pół kostki bulionu warzywnego, wymieszać i wlać na patelnię.
  5. po 10 minutach dodać warzywa. Dusić kilka minut.

Opis

Pyszne, niskokaloryczne i sycące danie, na dodatek z rodzaju "jednogarnkowych"

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!