3

Składniki

0.5 Kostki
bulion warzywny
450 Gramów
Mieszanka warzyw
200 Gramów
Fasola szparagowa
150 Gramów
Ryż brązowy
2 Sztuki
pierś kurczaka
3 Łyżki
curry
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piersi z kurczaka umyć, pokroić w kosteczkę.
  2. wrzucić je na rozgrzaną patelnie, podsmażyć (ok.10minut), mieszać żeby się nie przypaliły, można podlać kilka łyżkami wody.
  3. na patelnię wsypać ryż. Podsmażać go razem z piersiami 5 minut.
  4. w 100ml wody rozpuścić pół kostki bulionu warzywnego, wymieszać i wlać na patelnię.
  5. po 10 minutach dodać warzywa. Dusić kilka minut.

Opis

Pyszne, niskokaloryczne i sycące danie, na dodatek z rodzaju "jednogarnkowych"

Podobne przepisy

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Łatwy Do 40 min

Kurczak z groszkiem w sosie z serem pleśniowym

Łatwy Do 15 min

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz

Lasagne pod pierzynką

Łatwy Do 1,5 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!