Lekkie risotto
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Lekkie risotto](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976955140.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne, niskokaloryczne i sycące danie, na dodatek z rodzaju "jednogarnkowych"
3
0 / 0
Pyszne, niskokaloryczne i sycące danie, na dodatek z rodzaju "jednogarnkowych"
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 kostka bulion warzywny
450 g mieszanka warzywna
200 g fasola szparagowa
150 g ryż brązowy
2 szt. pierś kurczaka
3 łyżka curry
Przygotowanie
1
Piersi z kurczaka umyć, pokroić w kosteczkę.
2
wrzucić je na rozgrzaną patelnie, podsmażyć (ok.10minut), mieszać żeby się nie przypaliły, można podlać kilka łyżkami wody.
3
na patelnię wsypać ryż. Podsmażać go razem z piersiami 5 minut.
4
w 100ml wody rozpuścić pół kostki bulionu warzywnego, wymieszać i wlać na patelnię.
5
po 10 minutach dodać warzywa. Dusić kilka minut.