Lekkie risotto

m7
Lekkie risotto

3

0 / 0

Pyszne, niskokaloryczne i sycące danie, na dodatek z rodzaju "jednogarnkowych"

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 kostka bulion warzywny

450 g mieszanka warzywna

200 g fasola szparagowa

150 g ryż brązowy

2 szt. pierś kurczaka

3 łyżka curry

Przygotowanie


1

Piersi z kurczaka umyć, pokroić w kosteczkę.

2

wrzucić je na rozgrzaną patelnie, podsmażyć (ok.10minut), mieszać żeby się nie przypaliły, można podlać kilka łyżkami wody.

3

na patelnię wsypać ryż. Podsmażać go razem z piersiami 5 minut.

4

w 100ml wody rozpuścić pół kostki bulionu warzywnego, wymieszać i wlać na patelnię.

5

po 10 minutach dodać warzywa. Dusić kilka minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

423

kcal

Białka

38

gram

Węglowodany

48

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły