Lekkie penne z anchois, piniolami i bazylią

admin_1
Lekkie penne z anchois, piniolami i bazylią

0

0 / 0

Lekkie penne z anchois, piniolami i bazylią - włoski obiad w Twoim domu! Jesteś fanem owoców morza? Lubisz makaronowe dania? Ta wyśmienita śródziemnomorska potrawa z pewnością skradnie Twoje serce. Smacznego!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 opak. makaron malma penne rigate n 14

5 szt. fileciki anchois

1 pęcz. bazylia

0.50 szt. cebula

25 g orzechy piniowe

0.50 szt. pomarańcza

25 g rodzynki

0.50 szt. cytryna

1 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy wg zaleceń producenta, czyli 8 minut.

2

Na patelnię wlewamy oliwę uzyskaną z anchois i wrzucamy fileciki. Przesmażamy je a następnie dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek.

3

Potem dodajemy orzeszki pinii, rodzynki i łączymy wszystko z przygotowanym wcześniej makaronem. Całość mieszamy

4

Dorzucamy skórkę otartą z cytrusów oraz sok z połowy cytryny, aby uzyskać lekko kwaskowaty i świeży smak potrawy.

5

Całość przekładamy na talerz i posypujemy listkami bazylii.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły