0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
makaron Malma Penne Rigate N 14
5 Sztuk
Fileciki anchois
1 Pęczek
bazylia
0.5 Sztuki
cebula
1 Ząbek
czosnek
25 Gramów
Orzechy piniowe
0.5 Sztuki
pomarańcza
25 Gramów
rodzynki
0.5 Sztuki
cytryna
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy wg zaleceń producenta, czyli 8 minut.
  2. Na patelnię wlewamy oliwę uzyskaną z anchois i wrzucamy fileciki. Przesmażamy je a następnie dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek.
  3. Potem dodajemy orzeszki pinii, rodzynki i łączymy wszystko z przygotowanym wcześniej makaronem. Całość mieszamy
  4. Dorzucamy skórkę otartą z cytrusów oraz sok z połowy cytryny, aby uzyskać lekko kwaskowaty i świeży smak potrawy.
  5. Całość przekładamy na talerz i posypujemy listkami bazylii.

Podobne przepisy

Penne z paprykowym sosem, oliwkami i anchois

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne z paprykowym sosem, oliwkami i anchois

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Polędwiczki duszone w cydrze

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Tagliatelle z szyjkami rakowymi w sosie z białego wina

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tagliatelle z szyjkami rakowymi w sosie z białego wina

Świdry z pesto

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Świdry z pesto

Spaghetti z mulami w sosie pomidorowym

Przepis
Średni Do 40 min
Spaghetti z mulami w sosie pomidorowym

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Przepis
Średni Do 2 godz
Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Lasagne

Przepis
Średni Do 1 godz
Lasagne

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!