Lekkie i pyszne - roladki z kurczaka z makaronem i warzywami
pati.laszczak
Wartości odżywcze na porcję
Energia
403
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
8
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
40 dag. filet z kurczaka
4 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
1 łyżka sok z cytryny
2 pęcz. seler naciowy
2 pęcz. korzeń pietruszki
100 g fasolka szparagowa zielona
100 g fasolka szparagowa żółta
100 g makaron pióra lubella
Przygotowanie
Roladki: 1 filet z kurczaka- oczyścić i pokroić na cienkie kotleciki.
Marynata: 4 łyżki oleju rzepakowego, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżeczka ziół do drobiu, ½ łyżeczki soli i pieprzu. To wszystko wymieszać i natrzeć filet (zostawić na 1h) Korzeń pietruszki i selera obrać i pokroić w cienkie słupki. Do każdego kotlecika włożyć po 2 słupki selera i pietruszki, a następnie zwinąć w roladki. Każda roladkę zawinąć do złotka na kształt cukierka. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Piec od 45-60 min.
Warzywa: Ugotować na parze 100g fasolki szparagowej żółtej oraz fasolki szparagowej zielonej. Makaron Lubella ugotować w posolonej wodzie. Fasolkę i makaron połączyć i dodać jedną łyżkę oliwy z oliwek. Na talerz wyłożyć 2 roladki i warzywa z makaronem. Całość udekorować pietruszka lub ulubionymi ziołami. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
403
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.