Lekkie i pyszne - roladki z kurczaka z makaronem i warzywami

pati.laszczak
Lekkie i pyszne - roladki z kurczaka z makaronem i warzywami

0

0 / 0

8

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

40 dag. filet z kurczaka

4 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

1 łyżka sok z cytryny

2 pęcz. seler naciowy

2 pęcz. korzeń pietruszki

100 g fasolka szparagowa zielona

100 g fasolka szparagowa żółta

100 g makaron pióra lubella

Przygotowanie


1

Roladki: 1 filet z kurczaka- oczyścić i pokroić na cienkie kotleciki.

2

Marynata: 4 łyżki oleju rzepakowego, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżeczka ziół do drobiu, ½ łyżeczki soli i pieprzu. To wszystko wymieszać i natrzeć filet (zostawić na 1h) Korzeń pietruszki i selera obrać i pokroić w cienkie słupki. Do każdego kotlecika włożyć po 2 słupki selera i pietruszki, a następnie zwinąć w roladki. Każda roladkę zawinąć do złotka na kształt cukierka. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Piec od 45-60 min.

3

Warzywa: Ugotować na parze 100g fasolki szparagowej żółtej oraz fasolki szparagowej zielonej. Makaron Lubella ugotować w posolonej wodzie. Fasolkę i makaron połączyć i dodać jedną łyżkę oliwy z oliwek. Na talerz wyłożyć 2 roladki i warzywa z makaronem. Całość udekorować pietruszka lub ulubionymi ziołami. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

403

kcal

Białka

35

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły