Lekkie ciasto ucierane z truskawkami i malinami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Lekkie ciasto ucierane z truskawkami i malinami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973120431.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczne i proste w wykonaniu ciasto kakaowe truskawkowo - malinowe zachwyci każdego miłośnika tradycyjnych smaków!
0
2.5 / 4
Smaczne i proste w wykonaniu ciasto kakaowe truskawkowo - malinowe zachwyci każdego miłośnika tradycyjnych smaków!
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
500 g mąka lubella puszysta tortowa
200 kefir
220 g cukier puder
200 g masło
2 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka cukier waniliowy
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżecz. soda
200 g truskawki
125 g maliny
2 łyżecz. cukier puder
Przygotowanie
Masło utrzeć z cukrem oraz cukrem waniliowym na jasną masę. Ucierając dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem, sodą i kakao, kolejno wbić jaja oraz wlewać po 2 łyżki kefiru.
Ciasto przełożyć do kwadratowej formy (20 x 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.
Na wierzchu ułożyć maliny oraz truskawki pokrojone w większe plastry.
Piec w 180 stopniach, przez około 35 minut. Ostudzone oprószyć cukrem pudrem.