Lekkie ciasto ucierane z truskawkami i malinami

decomorreno
Lekkie ciasto ucierane z truskawkami i malinami

0

2.5 / 4

Smaczne i proste w wykonaniu ciasto kakaowe truskawkowo - malinowe zachwyci każdego miłośnika tradycyjnych smaków!

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

500 g mąka lubella puszysta tortowa

200 kefir

220 g cukier puder

200 g masło

2 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka cukier waniliowy

2 łyżeczka proszek do pieczenia

1 łyżeczka soda

200 g truskawki

125 g maliny

2 łyżeczka cukier puder

Przygotowanie


1

Masło utrzeć z cukrem oraz cukrem waniliowym na jasną masę. Ucierając dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem, sodą i kakao, kolejno wbić jaja oraz wlewać po 2 łyżki kefiru.

2

Ciasto przełożyć do kwadratowej formy (20 x 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.

3

Na wierzchu ułożyć maliny oraz truskawki pokrojone w większe plastry.

4

Piec w 180 stopniach, przez około 35 minut. Ostudzone oprószyć cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły