Lekka surówka z pekinki, ogórka i pomidora
m7
Pomysł na lekką, smaczną i szybką w przygotowaniu sałatkę, idealną do obiadu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
174
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pomysł na lekką, smaczną i szybką w przygotowaniu sałatkę, idealną do obiadu.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 łyżecz. sól
1 szt. kapusta pekińska
1 szt. pomidor
1 szt. ogórek
6 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
1
Kapustę drobno poszatkować, pomidorka sparzyć i pokroić w grubą kostkę. Ogórka szklarniowego dokładnie umyć i razem ze skórką pokroić w cienkie talarki lub półplasterki. Warzywa posolić, skropić oliwą i podać.