Leczo z ogórkami kiszonymi Krakus

formularz
Leczo z ogórkami kiszonymi Krakus

1

0 / 0

Ugotuj delikatne, wiosenne leczo z kolorowych papryk, z kiełbasianą „wkładką” i pysznymi ogórkami kiszonymi. Z dodatkiem koncentratu pomidorowego przygotujesz pyszne, zdrowe i pożywne danie, które można serwować zarówno na ostro, jak i w łagodnej odsłonie.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. papryka czerwona

2 szt. papryka zielona

2 szt. papryka żółta

80 g koncentrat pomidorowy łowicz

3 szt. kiełbasa śląska

1 szt. cebula

3 szt. ogórki kiszone krakus

2 łyżecz. papryka słodka mielona

2 łyżecz. papryka ostra mielona

2 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Papryki myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę.

2

Przekładamy papryki do garnka, zalewamy wodą, zagotowujemy, dodajemy kostkę warzywną i gotujemy około 15 minut.

3

Ogórki kroimy w kostkę.

4

Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Kiełbasę kroimy w kostkę. Na patelnie przekładamy kiełbasę i ją podsmażamy dodając cebulę. Całość przesmażamy na złoto.

5

Smażonkę dodajemy do papryki, mieszamy. Następnie dodajemy ogórki – całość mieszamy.

6

Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy - mieszamy . Doprawiamy do smaku paprykami, pieprzem i solą – zagotowujemy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

247

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

22

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły