0

Składniki

2 Sztuki
papryka czerwona
2 Sztuki
papryka zielona
2 Sztuki
Paparyka żółta
80 Gramów
3 Sztuki
Kiełbasa śląska
1 Sztuka
cebula
3 Sztuki
ingridient
Ogórki kiszone Krakus
2 Łyżeczki
Papryka słodka mielona
2 Łyżeczki
Papryka ostra mielona
2 Szczypty
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Papryki myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę.
  2. Przekładamy papryki do garnka, zalewamy wodą, zagotowujemy, dodajemy kostkę warzywną i gotujemy około 15 minut.
  3. Ogórki kroimy w kostkę.
  4. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Kiełbasę kroimy w kostkę. Na patelnie przekładamy kiełbasę i ją podsmażamy dodając cebulę. Całość przesmażamy na złoto.
  5. Smażonkę dodajemy do papryki, mieszamy. Następnie dodajemy ogórki – całość mieszamy.
  6. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy - mieszamy . Doprawiamy do smaku paprykami, pieprzem i solą – zagotowujemy.

Opis

Oryginalny przepis na danie jednogarnkowe - leczo z ogórkami kiszonymi Krakus. Receptura przygotowana przez Bruna - uczestnika MasterChef Junior.

Podobne przepisy

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

Karkówka w sosie myśliwskim

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Karkówka w sosie myśliwskim

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Bigos z kapusty 2

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos z kapusty 2

Makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Schab w sosie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Schab w sosie

Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Fit szaszłyk paprykowy z ketchupem na ostro

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fit szaszłyk paprykowy z ketchupem na ostro

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!