Leczo z ogórkami kiszonymi Krakus
formularz
Ugotuj delikatne, wiosenne leczo z kolorowych papryk, z kiełbasianą „wkładką” i pysznymi ogórkami kiszonymi. Z dodatkiem koncentratu pomidorowego przygotujesz pyszne, zdrowe i pożywne danie, które można serwować zarówno na ostro, jak i w łagodnej odsłonie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
247
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Ugotuj delikatne, wiosenne leczo z kolorowych papryk, z kiełbasianą „wkładką” i pysznymi ogórkami kiszonymi. Z dodatkiem koncentratu pomidorowego przygotujesz pyszne, zdrowe i pożywne danie, które można serwować zarówno na ostro, jak i w łagodnej odsłonie.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szt. papryka czerwona
2 szt. papryka zielona
2 szt. papryka żółta
80 g koncentrat pomidorowy łowicz
3 szt. kiełbasa śląska
1 szt. cebula
3 szt. ogórki kiszone krakus
2 łyżecz. papryka słodka mielona
2 łyżecz. papryka ostra mielona
2 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Papryki myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę.
Przekładamy papryki do garnka, zalewamy wodą, zagotowujemy, dodajemy kostkę warzywną i gotujemy około 15 minut.
Ogórki kroimy w kostkę.
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Kiełbasę kroimy w kostkę. Na patelnie przekładamy kiełbasę i ją podsmażamy dodając cebulę. Całość przesmażamy na złoto.
Smażonkę dodajemy do papryki, mieszamy. Następnie dodajemy ogórki – całość mieszamy.
Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy - mieszamy . Doprawiamy do smaku paprykami, pieprzem i solą – zagotowujemy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
247
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.